Седми дан за Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев бе удостоен с почетен Седми дан от президента на Световната таекуондо централа Донг Суп Лий на церемония в Народното събрание. Той връчи на Ченчев сертификат за почетен черен колан в знак на благодарност за отношението към спорта и към таекуондо.

Заедно с президента на Световната таекуондо централа пристигнаха президентите на Световната детска таекуондо федерация, на Европейския таекуондо съюз, висши представители на ръководствата в този спорт, водени от председателя на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев.

За мен е чест да посрещна доказани имена и спортни лидери в този спорт, подчерта Иван Ченчев.  Като народен представител и човек, свързан със спорта, съм горд, че България е домакин на Мулти Европейското първенство по таекуондо, каза той и добави, че участието на над 1200 състезатели от 36 държави е категорично доказателство за значимостта на това събитие.

Иван Ченчев отбеляза като важен факта, че през последните години бойните изкуства и особено таекуондото се радват на популярност у нас, открити са десетки клубове, спортът е навлязъл сериозно дори в детските градини и училищата.

Гостите разгледаха сградата и пленарната зала на Народното събрание и се запознаха с историята на българската законодателна институция.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *