Уеб версията на Photoshop става безплатна

Adobe започна да тества безплатната уеб версия на Photoshop и планира да предостави продукта си на всички желаещи, които искат да се запознаят с него.

В момента компанията тества версията в Канада.

Там потребителите могат да получат достъп, създавайки си безплатен акаунт.

Adobe описва услугата като “безплатна” и планира да отключи няколко функции, които ще бъдат достъпни само срещу заплащане.

Свободният достъп обаче ще бъде предостатъчен откъм инструменти за изпълнението на основните функции на Photoshop, съобщава The Verge.

Искаме да направим Photoshop по-достъпен и прост, за да може повече хора да го тестват, казва вицепрезидентът на компанията Мария Яп.

Целта на Adobe е да използва уеб версията, за да привлече повече потребители, които в бъдеще ще се абонират за платената версия. Компанията тръгва по този път и с мобилните си приложения, включително Fresco и Express.

Уеб версията на Photoshop е важно приложение, тъй като дава достъп до един от най-мощните инструменти на компанията за Chromebook, които се използват широко в училищата. Тя беше пусната през есента на миналата година и предлага ред базови функции. Предстои те да бъдат леко разширени в следващите месеци.

От Adobe не уточняват, когато безплатната версия ще стане широкодостъпна.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *