Цените на пазара летят, докато политиците деградират

Докато политиците вече седмици наред се обвиняват във връзки с мафията, зависимости и почти не споменават скока на цените, плодовете и зеленчуците на софийските пазарите всеки ден са с нови цени в посока само нагоре, предаде репортер на БГНЕС.

Тази сутрин екип на БГНЕС обиколи най-популярните пазари в столицата. Лятото вече започна, макар и с дъждове, и на пазара излизат първите български плодове и зеленчуци, или поне така ни уверяват продавачите и табелките по сергиите.

Доматите се движат между 4 и 6 лева, краставиците – между 3-4 лева минимум. Малка връзка магданоз, който доскоро беше стотинки, вече струва 2 лева.

Дините се предлагат за около 2 лева, а пъпешите – за 6 лева за килограм. Качествените череши са на цена между 5-6 лева, а тези, които са престояли по няколко дни спадат до 3 лева.

Прасковите и кайсиите също се движат на цени между 5-6 лева. Ягодите са 6 лева.

На някои от пазарите съществуват и градински центрове, където една саксия лавандула може да бъде купена за скромната сума от 20 лева.

Репортерът на БГНЕС отбеляза, че отново се появяват пенсионери, които предлагат малки количества разнообразни зеленчуци до сергиите, които се държат от редовните продавачи. През последните години тези възрастни „предприемачи“ бяха изчезнали от пазарите. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *