Гърция очаква цени от 3 евро за литър бензин

Скоро цената на литър бензин в Гърция ще достигне 3 евро, което ще взрива пазара, предупреждават собствениците на бензиностанции.

„На пазара на горивата действа мафия, която пере пари чрез бензиностанциите“ заяви пред телевизия „Скай“ председателят на съюза на собствениците на бензиностанции в област Атика Мария Занга. Тя допълни, че всички в сектора познават лицата, участващи в тази престъпна схема, но се страхуват за живота си, защото вече е имало няколко предупредителни акции срещу хора, готови да свидетелстват.

Занга каза, че е невъзможно литър бензин на едро днес да струва 2 евро и 21 цента, а някои бензиностанции да продават под тази цена.

Журналистите в студиото призоваха прокуратурата да започне разследване.

Днес средната цена на литър безоловен бензин е 2 евро и 40 цента, а на островите е поне с 20 цента по-скъпо, по данни на министерството на развитието.

До няколко дни или седмица ще достигнем цена 3 евро за литър, категорични са служителите от бензиностанциите. Опозицията отново призова незабавно да се постави таван на цените на горивата. Гърците получават помощ за бензин само до края на този месец.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *