Зам.-министър Маргаритов се срещна с кмета на Бейрут г-н Маруан Аббуд

Мерки за активизиране на търговско-икономическите отношения между България и Ливан обсъдиха на работна среща днес зам.-министърът на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов и кметът на Бейрут г-н Маруан Аббуд. На нея присъстваха  посланикът на България в Ливан Н.Пр. Боян Белев и съветникът по международни връзки г-н Жорж Нур.

„Икономическото сътрудничество между двете държави е във възход има доста добри перспективи за развитие с традиционно български продукти, което означава, че са намерени добрите механизми за взаимодействие“. Това каза заместник-министърът на икономиката Димитър Маргаритов по време на срещата. Той допълни, че ливанската страна е дългогодишен, надежден партньор, с който имаме силни връзки в сферата на икономиката, търговията, инвестициите, културата, образованието, туризма и др.

Зам.-министър Маргаритов почерта, че Министерството на икономиката и индустрията е готово да окаже пълно съдействие на ливанските компании, които желаят да се възползват от възможностите, които страната ни предлага за бизнес. „Отворени сме да обсъдим всички предложения на ливанската страна, които биха допринесли за развитие на отношенията ни от двустранен интерес“, каза Маргаритов.

От своя страна кметът на Бейрут г-н  Маруан Аббуд благодари за добрите търговско-икономически връзки  и направи предложение –  да се работи активно за възобновяването на редовна въздушна линия между Бейрут и Варна, както е било преди ковид пандемията.

По време на срещата беше обсъден и въпросът за организиране на бизнес-форуми, насърчаваме участия в панаири и изложения, провеждани в двете страни.

https://www.mi.government.bg/bg/news/zam-ministar-margaritov-se-sreshtna-s-kmeta-na-beirut-g-n-maruan-abbud-4345.html