Лятото ще е сезон за ремонти в столичния район Изгрев

Редица сериозни ремонти предстоят това лято в столичния район „Изгрев“, съобщи кметът д-р Делян Георгиев в ефира на Радио София.

„В сезона, в който хората отиват на почивка, ще се работи усилено по заложеното в инвестиционната програма на района.“, посочи д-р Георгиев. Той уточни, че по отношение на ул. „Тинтява“ от Столичната община са решили да има цялостно преасфалтиране. Все още обаче не се знае кога ще бъде извършено.

По думите на д-р Георгиев средствата на районната администрация стигат за запълване на отворените през зимата дупки по улиците. Район „Изгрев“ е първенец в косенето на тревните площи. Вече е приключило и второто косене по и около детски площадки, както и в междублоковите пространства.

Реновирани са почти всички спортни игрища. Предстои да бъдат поставени още 3 улични фитнес съоръжения. Детска ясла ще бъде изградена на мястото на бившето виетнамско посолство в района. До няколко седмици ще приключи обществената поръчка за избор на изпълнител, обясни д-р Делян Георгиев.

Район „Изгрев“ става по-приветлив и благодарение на хората, които живеят там. В началото на месец юни деца се включиха в акция по  пребоядисване на катерушките и пейките на площадката до бл. 38 в кв. „Дианабад“. Доброволческата инициатива беше организирана от Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към районната администрация.

Източник-Столица.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *