Очна клиника „Вижън“ отвя конкуренцията за Balkan Medical Awards

Връчват престижните награди в петък в Пловдив
Най-голямата очна клиника на Балканите – „Вижън“, разполагаща с признат екип от специалисти,  комфортна среда, любезно поведение на персонала и всичко свързано с очното здраве по стандартите на водещи европейски и световни клиники, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските медицински награди 2022.
  С едмото издание на Balkan Medical Awards 2022  ще се състои на 17  юни 2022 г.в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив, уточняват сочат  организаторите от  VIP COMMUNICATION.

„Стартирахме с един лекар, една медицинска сестра и една хигиенистка… Днес екипът на клиниката в двете бази  – на ул. Виктор Григорович № 8 и на бул. Цветан Лазаров № 86, е 90 човека –  лекари, специализанти, медицински специалисти, технишъни, администрация и друг обслужващ персонал.
Не беше трудно да представим по най-добрия начин новото модерно лечебно заведение за очно здраве по няколко основни показатели, които споделяхме всички:


–         Имахме на разположение да прилагаме и популяризираме високотехнологична съвременна апаратура, нови методи и практики на офталмологичната наука, утвърдени стандарти на европейско ниво за профилактика, диагностика и лечение;
–         Изявени лекари, специалисти по очни болести, с натрупан опит и вече познати на пациентите;
–         Възможност за непрекъснато обучение на лекарите чрез участия в конгреси на офталмологичната общност в Европа и в света, международни форуми, курсове за квалификация и Специализации на младите лекари в страната и чужбина.
В годините, когато прохождахме ясно съзнавахме, че ще вървим напред, ако черпим опит и знание от успелите! Затова установихме контакти с признати в Европа и света очни специалисти, с някои от които сключихме споразумение за сътрудничество. Пример за това е една от най-големите многопрофилни болници в Рим, „Сан Пиетро“ със силно развита офталмология. Разменихме посещения, а по време на тяхното четиридневно посещение във „Вижън“ организирахме за първи път в България „очна операция на живо“ – презентиране на най-модерната тогава високотехнологична вътреочна леща Crystalens при операция на катаракта. Бе осъществена директна видео връзка със Зала 8 на НДК с представители на офталмологичната общност от цялата страна, които имаха възможност на живо не само да наблюдават, но и да задават въпроси по време на интервенцията, извършена от известния италиански катарактален хирург Джорджо Ло Фоко. След като отблизо се запознаха с работата, която се извършва във „Вижън“, опита на нашите специалисти и не на последно място създадената организация, заключението на проф. Ло Фоко, ръководител на делегацията, бе доказателство, че сме избрали верния път – „Колеги, ние дойдохме тук да предаваме опит, а се оказа, че  ние има какво да учим от вас. Годината е 2009!“, спомнят си създателите на клиниката.
Следват посещения на проф. Франческо Фокози, завеждащ детското отделение на Болницата на Ватикана
 „Джемели“, придружаващ от двама очни специалисти, проф. Анселм Кампик, Германия, признат витреален хирург, тогава директор на немското офталмологично дружество, проф. Джордж Краниас, специалист в лечението на болестите на задния очен сегмент,  САЩ, създателят на контактните лещи д-р Пол Роуз, проф. Джордж Маршал, наричан още „бащата“ на очните лазери, д-р Диего Дел Ортуета  – известен рефрактивен хирург, д-р Николаос Тракос – специалист по окулопластика и други.


Блестящ пример на многогодишното плодотворно сътрудничество е това с известния и търсен в цял свят белгийски очен хирург Карл Клаес, благодарение на когото пациенти от всички възрасти връщат мечтата си отново да виждат света с широко отворени очи. Д-р Клаес вече е приятел на пациентите на „Вижън“, но най-високо признание той получава от лекарите в клиниката – специалисти и специализанти за обучението и практическия опит, който той щедро им преподава „на живо“.


Днес привлекателно и предпочитано място за лечение на очните болести на пациенти от цялата страна е новата база на клиниката на бул. „Цветан Лазаров“ № 86. В нея има 46 кабинета, оборудвани с най-модерна апаратура, в т.ч. за високоспециализирани изследвания и съвременно лечение на очните заболявания. Разполага с операционен блок с осем зали за хирургични интервенции, специален сектор за деца, сектор за съвременна контактология, в т.ч. Ортокератология с т.н. „нощни лещи“, ВИП зона. Тежката хирургия на ретината се извършва с единствения в България апарат с „човешко сърце“ ЕВА, а за пациенти, които желаят да се освободят от бремето на очилата и лещите, или поради задължителни изисквания за избраната професия, само за няколко минути ексимерният лазер – стрела на Швинд Амарис  /най-бързият в света/ извършва лазерна корекция на късогледство, далекогледство, астигматизъм. Тази лазерна процедура за пръв път в България се извършва в Очен лазерен център „Вижън“.
Наличен е и Ангио ОСТ /очен скенер/– неинвазивна безболезнена процедура, позволяваща изследване с висока резолюция на макулата и  очния нерв и детайлно заснемане на кръвоносната мрежа на всеки един от слоевете на ретината, както и високоспециализирани лазерни процедури: „жълт лазер“ при диабетна ретинопатия, най-новият метод при лечение на глаукома с т.н. „червен“ лазер, процедурата „витреолиза“ при плуващи мътнини на стъкловидното тяло.        Изследване на зрението в реално време става  с т.н. HD анализатор, а безконтактно, безвредно, без разширение на зениците дигитално изследване на очните дъна се прави със съвременен високо специализиран апарат Eidon. Има и   модерен начин за лечение на Синдром на сухото око – изследване на слъзния филм с апарат LacryDiag и прилагане на процедурата IPL / неинвазивна, безболезнена терапия със светлинни пулсации и 15 минутна терапия с маска, която излъчва червена светлина и възстановява функциите на мейбомиевите жлези. Маската има и козметичен ефект.
Клиниката е оборудвана и със  Sirius – корнеален топограф последно поколение, за изследване на роговицата /цветна карта, дебелината на роговицата, астигматизъм. Единственият апарат за категорична диагностика на кератоконус. Полезен за проследяване на пациенти след лазерна корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм.
С Eye Star се прави детайлен анализ на зрението при подготовка за операция на катаракта, за лазерна корекция, напасване на контактни лещи. И  още модерни апарати за прецизна диагностика на очните заболявания.
Огромно преимущество на организацията на работа в клиниката освен индивидуалната грижа за пациента по време на цялостното му пребиваване в клиниката е възможността на внедрения и действащ софтуер,  резултатите от извършените изследвания да бъдат прикачени в Амбулаторния лист и предоставени на пациента на дигитален носител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *