Студенти обявиха доц. Горнев за най-любим преподавател по медицина

Хирургът е финалист за Balkan Medical Awards 2022
 
Студентите от Медицински Факултет на Софийски Университет “Св. Климент Охридски” номинираха доц. д-р Радосвет Горнев за Седмото издание на Balkan Medical Awards 2022,  съобщават организаторите от  VIP COMMUNICATION.
Седмото издание на престижните награди ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.  Церемонията ще се състои на 17  юни 2022 в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив..
Студенти от различни курсове и вече дипломирани лекари , ученици на доц. д-р Горнев, се обединиха около желанието да изразят благодарността си към любимия преподавател. „Намираме този конкурс за престижен и вярваме, че златната статуетка за “Любим преподавател” е достоен акт на почит от ученик към учител.

Доц. Горнев заслужава званието “Любим преподавател”, защото той показва изключителна грижа, внимание и любов към студентите от всички курсове. Има индивидуален подход към различните студенти, колеги и пациенти. Ставайки участници в доверието и приятелството, които той изгражда с лекота, ние се учим да бъдем именно такива професионалисти – сърцати“, категорични са учениците на медика.
Според тях доц. Горнев е сред онези преподаватели, които човек помни за цял живот. „С неговия шеговит, но и едновременно сериозен стил на преподаване, успява да предаде същината и тънкостите на хирургичните болести на 16 випуска лекари.
Студентите обичаме да работи
 м с него, защото бидейки до неговото рамо, всичко изглежда по-лесно, по-близо и по-постижимо. Гордост и престиж за нас е осъществяването на неговата идея за Национална Студентска Академия по Хирургия. Вече десет години заедно с будни студенти по медицина създава условия за усвояване на практически умения, по-високи от академичните изисквания у бъдещите хирурзи на България. Освен придобиване на нови умения, Академията дава възможност и за научна изява на колеги, които имат интерес в тази насока“, допълват учениците на хирурга.


Те са благодарни на доц. Горнев, че дава пълната свобода на студентите да творят чрез организационния екип и насочва в правилна посока техните амбициозни идеи и енергия. Последната проведена академия бе юбилейно десето издание, което разтвори ветрилото на възможности и въведе по-младите студентите, обучаващи се за медицински сестри и акушерки, в практическите и лекционните модули. Палитрата на възможности чрез Академията е богата и всяка година се добавя нов “цвят” от новия студентски екип, воден от доц. Горнев.
„И все пак най-голямото признание
 за нашият любим преподавател е, че ние искаме да бъдем като него. Той е добър и обичан лекар. Отличаван със званията “В-дъх-нов-ител”, “Най-обичан преподавател” и “Любим преподавател” от редица випуски лекари, които в последния си студентски ден, материализират уважението и благодарността си с почетен знак. Доц. д-р Радосвет Горнев е ценен не само от студентите и колегите си, но и от пациентите. Неведнъж е бил отличаван в кампанията на в. „24-часа“ – „Лекарите, на които вярваме“ – отличие, присъждащо се на най-добрите лекари в България, от техните благодарни пациенти.
Доц. Горнев носи голямо сърце, в което има кътче за всеки негов студент. Той трябва да продължи да преподава, тъй като оставя дълбока следа в професионалния път на лекарите, възпитаници на СУ “Св. Климент Охридски”. За нас освен чест, е и удоволствие да бъдем негови студенти“, обобщават учениците на един от най-утвърдените хирурзи у нас. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *