Тошко Йорданов: Бащата на Кирил Петков не дава АМ Струма да минава през Кресна

Бащата на премиерa Кирил Петков, Петко Петков, не давал да се строи АМ Струма през Кресненското дефиле, защото бил еколог. Това заяви Тошко Йорданов тази вечер в предаването на БТВ „Лице в лице“. Изказването е по повод въпроса кой се намесва в работата на правителството.

Най-накрая се разбра, че бащата на министър председателя, който е преподавател по биология и виден еколог, е всъщност менторът на еколозите, които от над 20 години саботират изграждането на АМ Струма.

В средите около Демократична България се говори, че Борислав Сандов е бил назначен за вицепремиер лично от Кирил Петков,  под натиска на баща му Петко Петков. От Демократична България са предлагали за министър на екологията Владислав Панев, но бащата на Кирил Петков се наложил.

Забавяне на строителството на АМ Струма ще доведе до връщането на 1.6 млрд. лв.  от националният бюджет на Брюксел. Тоест фактът, че бащата на Кирил Петков е еколог, ще струва на България почти 2 милиарда лева. Това,, че бащата на Кирил Петков не дава да се строи АМ Струма ще доведе и до нови катастрофи, жертви и пострадали. Кой ще носи отговорността, Кирил Петков или баща му?

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *