83-годишен японец преплава сам Тихия океан

83-годишен мореплавател пристигна в Япония рано сутринта в събота след самостоятелно пътуване през Тихия океан, превръщайки се в най-възрастния човек, който някога е правил това.

С пристигането на Кеничи Хори в пролива Кий край западна Япония приключи двумесечното му пътуване, което започна от яхтено пристанище в Сан Франциско през март. Това беше последното морско постижение на Хори, който през 1962 г. преплава от Япония до Сан Франциско на 23-годишна възраст. Тогава стана първият човек в света, който е плавал сам през Тихия океан.

Екипът за връзки с обществеността каза, че последното постижение на Хори го е направило най-възрастният човек в света, извършил самостоятелно, непрекъснато пресичане на най-големия и най-дълбок океан на Земята.

Освен с преминаването си през Тихия океан през 1962 г., Хори е известен и със самостоятелните си плавания през 1974 г. и в периода между 1978 и 1982 г. Сегашната му експедиция беше първата, която той предприе от 2008 г., когато отплава от Хонолулу до пролива Кий на 9,5 метрова лодка, задвижвана от вълни. /БГНЕС, АФП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *