Fashion Days със специално събитие в рамките на награда „АртАкция на годината“

Каним Ви на едно забележително събитие, в рамките на което ще представим творбите на номинираните участници в направление „Дизайн и мода“ на първото издание на награда „АртАкция на годината“. Можете да видите номинираните тук:

Крис Захариев и Крис Макаров създават ХРАБЪР* – стрийт бранд, роден с мисия. Идеята е дрехите да бъдат мост, който свързва градските хора със селските каузи, като от приходите на всеки артикул се даряват 10% в помощ на нуждаещите се.

Пола Попова е автор на костюмите в танцовия спектакъл „Последният залез“, в който артисти от България и Германия се сплотяват в интерес на здравето на хората и планетата.

Double Hope пише върху памук и лен. Красивите истории от живота. Нещата, които ни се иска да си кажем или си казваме, въпреки всичко. Посветен е на една майка – Надежда.

Нели Митева е автор на колекцията Culture Clash, вдъхновена от идеята, че във времена на изолация, кризи и напрежение между различни култури, междукултурният обмен посредством визуалния език на модния дизайн предлага база за приобщаване.

Илона Йонкова е автор на колекцията SECOND NATURE. Проектът е реализиран изцяло чрез повторно използване на консумирани продукти. Изпълнен е по време на обучението на Илона в Royal Academy of Arts в Белгия.

Фондация ИВАН АСЕН 22NEXT 7 HOURS – SOFIA edition e продължение и доразвиване в дигитална посока на концептуалния моден проект +7 HOURS, преплитащ съвременната и традиционна българска и японска култура чрез езика на съвременния моден дизайн.

Анелия Антова е автор на колекцията „Покрий реалността“, показваща неразривната връзка между мода, изкуство и природа.

Официално откриване на изложбата: 10 юни, петък, 18:30 ч., със специално акустично изпълнение на неподражаемата Мила Роберт.

В събота, 11 юни, ви очакваме в 11:00 ч., за да разгледате изложбата, а малко по-късно, между 16:00 и 20:00 ч., ще имате изключителния шанс да застанете пред обектива на Фелия Барух.

Основната цел на събитието е да даде възможност за изява на млади български артисти с нетрадиционен художествен почерк, свежи идеи и новаторски стил и да запознае публиката с работата им отблизо.

Честта да оценяват кандидатите в областта на дизайна и модата тази година се пада на:

Мария Гальова, главен редактор на “Amica”, едно от емблематичните модни списания в България;

Николай Пачев, дизайнер, моден критик и преподавател;

Сандра Клинчева, костюмен дизайнер, стилист, преподавател и моден редактор.

Очакваме Ви в галерия Vivacom Art Hall на ул. „Оборище“ 5!

Първото издание на награда „АртАкция на годината“ се организира със съдействието на Fashion Days, ArtVent, CineLibri и издателство „Колибри“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *