„Главболгарстрой“ стана част и от европейското семейство на Build Europe

На снимката от дясно наляво: Симон Наяр, Ръководител на Секретариата на Build Europe; Филип Лусвелдт, Управляващ Директор на Build Europe; Марк Пижон, Президент на Build Europe; Пламена Ненкова, Ръководител на представителството на Главболгарстрой в Брюксел; Димитър Карамитрев, Ръководител на направление на Главболгарстрой Холдинг АД; Федерико Лазари, Секретариат на Build Europe

В началото на този месец българската строителна компания „Главболгарстрой“, която вече от няколко години се стреми да се позиционира активно на ниво ЕС, се присъедини и към европейската асоциация Build Europe. Членството на компанията в организацията бе одобрено единодушно по време на проведеното на 1 юли 2022 г. Общо събрание в Люксембург.

Build Europe е асоциация, която обединява националните федерации на строителни предприемачи и строители на жилища. Притежава дългогодишна история, датираща от 1958 г., когато е основана като международна асоциация с научна цел. От самото си създаване и до днес Build Europe подкрепя и защитава интересите на предприемачите и строителите на жилища в Европа. Към днешна дата организацията представлява повече от 30 хил. предприемачи и строители на жилища, членуващи във федерациите на 10 държави и интересите им пред европейските институции, както и пред широк кръг заинтересовани страни.

На проведеното в Люксембург заседание „Главболгарстрой“ представи дейността си на ниво ЕС, като акцентира върху иновативните проекти, които развива и за които търси финансиране на ниво чрез различни европейски програми, партнирайки си с водещи западноевропейски университети, научни и изследователски асоциации, представители на индустрията и др.

Българската строителна компания е привлечена от възможностите, които предоставя членството в асоциацията Build Europe. Организацията е ключова заинтересована страна в строителния сектор на ниво ЕС и участва активно в редица европейски и международни форуми/ структури, като:

–     Европейски жилищен форум,

–     Европейски строителен форум,

–     Инициативата Build Up на Европейската комисия,

–     Международната жилищна асоциация и др.

В допълнение Build Europe взема участие в голям брой работни групи, експертни срещи и конференции, организирани от институциите на ЕС. Самата организация е инициатор на такива, като на тях се обсъждат проблеми и възможности пред сектора, законодателни инициативи, като включително се ангажира и с хуманитарна дейност.

„Главболгарстрой“ активно ще се включи в дейностите, които Build Europe осъществява, за да демонстрира на европейско ниво качествената работа на сектора в България и да участва в търсенето на решения за неговото възстановяване на нива преди настъпване на затрудненията, породени както от пандемията, така и от последвалите я други проблеми.

От България в асоциацията членува и Камарата на строителите в България (КСБ), на която „Главболгарстрой“ е активен член и един от съоснователите.

 

 

Предстоящ проект на „Главболгарстрой“
Изпълнението на coбcтвeни инвecтициoнни пpoeĸти е една от сферите, в които „Главболгарстрой“ се развива през годините, и която отразява cтpeмeжa нa ĸoмпaниятa дa пpeдocтaвя виcoĸo ĸaчecтвo и изпълнение на услугите.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *