Двубой Мустафа Карадайъ – Асен Василев 3:0

С 3:0 в полза на Мустафа Карадайъ завърши словесният двубой между лидера на ДПС и кандидата за премиер на „Продължаваме промяната“ Асен Василев в „Панорама“.

Карадайъ отбеляза точки в дуела за бюджета и пенсиите, изгонването на руските дипломати и народния представител от ДПС Делян Пеевски.

При тези разнородни фракции в коалицията на отиващото си правителство видяхме парадокс – опозицията направи бюджета и го прие, заяви Мустафа Карадайъ. Той припомни, че ДПС предложи отново 120 лв. добавка за най-бедните пенсионери, но тя бе отхвърлена от управляващото мнозинство.

Карадайъ разказа за многобройните срещи на Движението с бизнеса, работодателските организации, браншовите съюзи, земеделските производители, с общините и синдиката на полицаите.

Какво се получи? На тези срещи те казаха пред нас, че търсят изпълнителната власт, но министрите се крият, съобщи Мустафа Карадайъ.

Затова при приемането на бюджета сега ние бяхме готови с пълен пакет мерки. Управляващите правят бюджет с ексел. Но бюджет не се прави с ексел, а с акъл и с грижа за хората и за бизнеса. Затова и всички наши предложения бяха приети, каза още лидерът на ДПС.

Попитан за позицията на ДПС по повод изгонването на 70 руски дипломати, той обясни: „След акта на изгонването никой не може и не бива да ни поставя ултиматуми. Ние сме категорични – дипломати, които застрашават националната сигурност на България, трябва да бъдат гонени, независимо дали са от Русия или не.“.

Снощи обаче в Народното събрание чух много тревожни факти от представителите на службите за начина, по който това се е случило и за целта. Затова би било добре да се запознаем със стенограмата. Но четем в медиите, че тя се коригира всеки ден, затова е добре да чуем и записа от заседанието на Съвета по сигурността към МС, заяви Мустафа Карадайъ.

Никой от участниците в конгреса на Либералния интернационал, домакин на който е ДПС, не попита за народния представител от ДПС Делян Пеевски, категорично заяви Карадайъ в отговор на въпрос от водещия Бойко Василев. И подчерта, че отговори дължи не Пеевски, а Кирил Петков, за когото в медиите има информация, че е функция на задкулисието и на медийния и енергиен монополист Иво Прокопиев.

Нека г-н Иво Прокопиев да участва в политическия процес, да се кандидатира за депутат, да спечели избори и да седне на първия ред в парламента. Или да стане третият съпремиер на това правителство, призова Карадайъ. И заяви: „Асен Василев изготви незаконен черен списък в България и който не го е обжалвал, той не е спечелил делото. Има върховенство на закона. Подписът на Асен Василев седи под документ, който казва, че г-н Пеевски не е извършил никакви нарушения, подписът на Кирил Петков стои под същия документ.“.

Не може лъжата да е норма, клетвопрестъпничеството да е морал, нарушаването на конституцията и законите да се брои за патриотизъм и национална сигурност. Това не е нормално, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Избори веднага, каза още лидерът на ДПС. И заяви: „България има нужда от ценностно, хомогенно и категорично евроатлантическо мнозинство и правителство.“.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *