Дубай си поръча летящи мотоциклети

Научната фантастика, е вече реалност.

В скоро време над улиците в Дубай, ще се появят летящи мотоциклети. Според източник от министерството на отбраната на емирството, най-много до 2 години това, ще е факт.

Машините са разработени от руската технологична компания Hoversurf, и ще бъдат закупени за нуждите на полицията в Дубай.

Дубайската полиция и в момента използва доста високотехнологични и „скъпи играчки“, разполагат с патрулки на Ламборджини, самозадвижващи се роботи, освен това са обявили, че до 2030-та година 25% от служителите на реда, ще бъдат заменени с полицаи – андроиди.

Иновативният мотоциклет на Hoversurf е наречен “Скорпион”, и разчита на четири витла, които му позволяват да се задържа във въздуха. Те са разположени доста близо до краката на водача и това ни изглежда малко опасно.

Беше представен на технологичното изложението Gitex, което се проведе в Дубай и веднага прикова вниманието на домакините.

Според Facebook страницата на главния изпълнителен директор на Hoversurf – Александър Атаманов, компанията вече е подписала меморандум за разбирателство с местната полиция и е била поканена да започне масово производство на въпросните мотоциклети.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *