Държавният глава: Институциите могат да постигат резултати, ако осъзнатият национален интерес е на първо място

Президентът очаква правителството в оставка да разработи и подготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост

Оттегленият кредит на доверие към кабинета не може и не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждане на прозрачно и отговорно към гражданите управление. Това заяви президентът Румен Радев, след като излъченият кандидат за министър-председател от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание – Асен Василев, върна неизпълнен проучвателния мандат за съставяне на правителство, връчен му от държавния глава преди седмица.

„Преди една година гражданите повярваха, че България може да се управлява по друг начин“, заяви президентът Румен Радев и допълни, че мисията да променим страната ни е историческа и колкото и да е трудно, българите ще го постигнем. Държавният глава благодари на представителите от управляващата коалиция, които са работили с мисъл за Родината и за които тя е била над всички други ценности и съображения.

„Дълбоко вярвам, че институциите могат да постигат резултати, ако осъзнатият национален интерес е на първо място“, заяви Румен Радев. Президентът очаква правителството в оставка да разработи и подготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, за да не продължава  България да губи време и средства.

Държавният глава съобщи, че през следващата седмица ще обявя кога ще връчи мандат на втората по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание за съставяне на правителство. „Очаквам това време да бъде оползотворено  от правителството и парламента“, добави Румен Радев.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *