Как да рисуваме като професионалисти без да сме преминали обучение за това ?

Нищо не можете да направите, за да рисувате по-добре, ако не сте изключително талантливи в областта на изкуствата или не сте посещавали специални курсове, свързани с изкуството. Поне в това вярват много хора. Повечето възрастни със средни или почти никакви умения за рисуване вярват, че не могат да направят нищо за да ги подобрят, ако не са посещавали специални курсове или академия по изкуствата. Това не е вярно.

В 21-ви век всеки може да създаде шедьовър, дори без да е талантлив или образован в областта на изкуството. Как? Като разполага с правилните инструменти. Ако все още не разбирате за какво говорим, вероятно никога преди не сте чували за т.нар. комплекти за рисуване по номера.

Комплектът за рисуване по номера е уникален шанс за всеки, който няма знания или умения в областта на изкуството, да създаде истински шедьовър у дома. Не е необходимо специално образование. Всичко, от което се нуждаете, е картина за рисуване по номера и желание да се научите. Тази картина е най-бързият и евтин начин да рисувате като професионалист. Определено е по-евтин и по-бърз, отколкото да посетите курсове и  уроци или да го изучавате в университет. Разбира се, той не може да замени образованието, но е чудесен шанс за някой, който просто иска да рисува добре за себе си, да го направи без допълнителни разходи.

Какво представлява комплекта за Рисуване по номера ?

Първо, нека разберем кой може да се заинтересува да има такъв комплект. Комплектът за рисуване по номера е универсален комплект от всичко необходимо за създаване на картина, която изглежда така, сякаш е нарисувана от професионален художник. Без значение на колко години сте или каква професия имате. Ако искате да рисувате по-добре, определено можете да се сдобиете с комплекта. Защо? Това е изключително вълнуващо занимание. Ако рисуването е едно от вашите хобита, не се колебайте и изберете комплекта за себе си.

Как се рисува?

Има много различни категории рисуване по номера – животни, пейзажи, морски, хора, места и др. Категорията, който ще изберете, не трябва да зависи от уменията ви за рисуване. Всяка категория и всеки комплект са подходящи както за хора с незначителни, така и за хора със средни или дори отлични умения за рисуване. Сложността на рисунката не бива да ви спира да си купите определен комплект. Картините за рисуване по номера са създаден по начин, който позволява на хора без професионални умения за рисуване да пресъздадат картина с всякакво ниво на трудност.

Когато купувате картината, получавате комплект от инструменти и материали както следва:

  • разграфено  и грундирано платно с номера;
  • дървена, клинова подрамка (изключително важно за да не провисне платното във времето);
  • комплект от три четки;
  • комплект акрилни бои, подходящи за конкретната картина;
  • допълнителна схема на един или два листа А3 и инструкции, които да следвате.

Основното, което трябва де се спазва при рисуването по номера е да се съпоставят числата върху платното и числата върху контейнерите с акрилна боя. Не е нужно да се притеснявате какъв цвят да изберете за този или онзи обект на картината или как изобщо да нарисувате нещо. Всички цветове са предварително подготвени (смесени) за да не се притеснявате дали сте постигнали правилния цвят, а в същото време комплектът ви дава много упражнения за рисуване.

Ако никога досега не сте опитвали рисуване по номера, определено го поръчайте сега, за да имате шедьовър, създаден от вас още преди следващия уикенд.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *