МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ОБЯВИ КОНКУРСНА СЕСИЯ ПО ПРОГРАМА „ПОМОЩ ЗА КНИГАТА” ЗА 2022 Г.

 Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма „Помощ за книгата” за 2022 г. Сесията е за финансиране на творчески проекти в областта на книгоиздаването в направленията: българска и преводна художествена литература; българска и преводна хуманитаристика; литература за деца и юноши и културно наследство и съвременна култура.

 

  В конкурса „Помощ за книгата” право да кандидатстват за финансово подпомагане имат издателства и други юридически лица, вписани в Регистъра на културните организации по Закона за закрила и развитие на културата, в Регистъра на народните читалища и читалищни сдружения по Закона за народните читалища и в Регистъра на обществените библиотеки по Закона за обществените библиотеки.

 

  Финансовата помощ, за която се кандидатства за един проект, не може да надвишава 5 000 лева.

 

  Нямат право да кандидатстват културни институти и организации, които не са изпълнили условията по други договори с Министерството на културата.

 

  С цел постигане на по-широко популяризиране на реализираните проекти, като част от документацията за конкурсната сесия е приложен и проект на типов договор (образец), който ще се сключи с бенефициентите. В него са предвидени клаузи, свързани със задължения на изпълнителя по договора, които се състоят в следното: изпълнителят следва да разпространи книгата в търговската мрежа, да извърши две представяния на книгата в различни населени места и да изготви минимум пет публикации относно изданието в социалните мрежи.

 

  Необходимите документи за участие в конкурса можете да намерите тук.

 

  С пълния текст на обявата можете да се запознаете тук.

 

  Краен срок за подаване на проектите на адреса на Министерството на културата – до 1 август включително.

 

  За допълнителна информация: Отдел „Регионални дейности”, тел.: 02 94 00 930.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *