Порнографията не е толкова вредна за мъжете

Гледането на порнография може да не наврежда толкова много на възприятието на мъжете за жените, установиха изследователи от шотландски университет.

Проучването е направено изцяло от изследователи от университета Abertay в Дънди и установява, че порнографията има по-малък реален ефект върху връзките с партньорките, което противоречи на широко разпространените твърдения, че използването на порнография може да повлияе на способността на мъжете да създават или поддържат връзки.

Експертите тествали ефекта на Кулидж – теория, която гласи, че въвеждането на потенциални нови любовни интереси повишава възбудата при мъжете.

Участниците в проучването били помолени да разгледат поредица от порнографски актриси, облечени, голи или участващи в сексуален контакт.

Това, което предполагат тези констатации, е, че макар сексуалната възбуда, предизвикана чрез порнография, да играе известна роля в преценката на мъжете за привлекателността на жените, тя не влияе отрицателно върху начина, по който мъжете гледат други жени.

„Бъдещи изследвания биха могли да проучат същите тези ефекти при жените и как гледането на порно може да повлияе на преценката за привлекателност за дълъг период от време и как личностните черти на лицето, което гледа порнография, също имат значение“, допълват изследователите. /БГНЕС

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *