Предложение: родителите на работа в яслите по 4 часа

Родителите да могат да работят в яслите в София, тази идея са обсъдили директори на забавачки със заместник-кмета по финанси и здравеопазване в Столична община Дончо Барбалов. Повод за срещата е организацията на работа в детските заведения.

Предложението на директорите е от тази есен да се дава възможност на родителите да се включват в работата в яслите за по 4 часа на ден. Ако желаещите са много, ще бъде изработен график за редуването им. Трудът им ще бъде безвъзмезден и няма да се заплаща.

“Така родителите ще могат отблизо да видят как преминава един ден в детската ясла и какви са задълженията на персонала. Ще са по-спокойни, като видят действителната грижа за техните деца”, коментира д-р Моника Чеуз, директор на дирекция “Здравеопазване” към Столична община. “Трябва да се отворим към родителите, комуникацията с тях би станала още по-добра”, коментира пред Kmeta.bg Барбалов.

Специалистите са на мнение, че с промените в Наредба 26 и възможността в яслите да работят и педагози, а не само медицински сестри, има шанс да се преодолее кризата с персонала в детските заведения.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *