Учени и творци с почетни звания от Международен университет

Организацията на Обединените Българи отбеляза 15-та годишнина
Цяла плеяда учени и творци получиха почетни звания от Международния университет на обединените българи по време на честванията за 15-ата годишнина на Организацията на Обединените Българи вчера в залата на СБЖ в София.
Академичният съвет начело с акад. Сергей Иванова и фолклористът п роф. д-р Николай Ников връчиха почетните дипломи   за научни и творчески постижения .
Научните звания Академик и Член-кореспондент получиха любимата народна певица Янка Рупкина,   създателят на ансамбъл   „Българе“ Христо Димитров, етнологът Георг Краев,   създателят на най-големия   Исторически парк   в Европа Ивелин Михайлов,  журналистката и пиар  Патриция Кирилова – магистър Защита на културно-историческото ни наследство, полк. инж. Валентин Николов – председател на съюза на военноинвалидните кооперации и др.
Председателят на ООБ Живко Бъчваров представи мащабната платформа за развитие на общобългарската общност,  бе насрочена и Българиада 2022, в която участват учени и творци от всички български общности по света.
През годините ООБ   акумулира иновации на българи от цял свят и подпомогна развитието им. Издаде редица научни трудове на българи от цял свят и проведе научни и творчески форуми с етнически българи от различни континенти.
В деня на Будителите – 1 ноември, организацията връчва награди за Родолюбие на  личности от различни сфери на  обществения живот. 
 
Снимки ВИП Комюникейшън

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *