ЗА ТОВА НЕ СЕ ГОВОРИ Д-Р ЯЕЛ АДЛЕР

„Често ме питат не е ли проблем, че като лекар се сблъсквам с толкова много интимни детайли и истории на моите пациенти, когато лекувам сълзящи обриви, комедони и пъпки, гнойни охлузвания и лошо миришещи рани. И всеки път отговарям: не. Точно затова станах лекар. Хората, които имат смелостта да говорят за личните си теми табу, знаят, че това не отнема част от достойнството им“, казва д-р Яел Адлер.

„За това не се говори. Сбогом на телесните табута“ (превод: Лазарина Чернокожева, 384 стр., цена: 20 лв.) разказва компетентно, забавно и на достъпен език за всички „забранени“ зони в тялото ни и за темите табу, свързани с тях:

  •  телесните миризми – нашия мирисен пръстов отпечатък
  •  хемороидалните страдания и други „задни“ проблеми
  •  експлозии в корема, хъркане, мляскане и други телесни звуци
  •  проблемите с ерекцията – тази вълшебна пръчица на сърцето
  •  болестите, предавани по полов път
  •  контрацептивите и техните алтернативи
  •  еротичните игри с предмети и опасностите, заложени в тях
  •  връзката на хормоналния баланс с косопада, сексуалността, стареенето, менопаузата, андропаузата и др.

 

Д-р Яел Адлер е известен германски дерматолог, практикуващ лекар, доктор на медицинските науки. Изучавала е медицина във Франкфуртския университет и в Берлинския свободен университет. В момента е един от ръководителите на Център за кожни и венерически заболявания и лазерна медицина в Берлин. Член е на различни медицински общности и чест гост в телевизионни предавания на здравни теми. Автор е на научни публикации и популярни книги, свързани с дерматологията. Издадена през 2016 г., книгата й „Чудото кожа“ се радва на огромен читателски интерес и е международен бестселър. Същото се отнася и за настоящото заглавие. Написана с грижа за читателя и с добронамерено чувство за хумор, „За това не се говори“ ни призовава да се вслушваме в тялото си и да споделяме проблемите си без свян и без страх от табутата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *