Илхан Кючюк: Кой е Кирил Петков, за да поставя условия на ДПС?

Никой няма право да се намесва във вътрешната политика на България. Остана усещането, че решението за изгонването на руските дипломати не се знае от кого е взето. Това заяви евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк пред БНТ.

Според него ПП създават напрежение с политическо говорене. Имам усещането, че живеем в два разказа – за борбата на доброто срещу лошото и разказът за Европа, каза евродепутатът.

Кой е Кирил Петков, за да поставя условия на ДПС? ДПС казва ли на „Продължаваме промяната“ на кой ред и до кого да сяда, запита Кючюк.

ДПС остава твърдо в опозиция и с кандидат за премиер Асен Василев. Рейтингът на премиера се сгромоляса 4 пъти в сравнение с преди 6 месеца. Кирил Петков се сгромоляса както се сгромоляса Бойко Борисов след 12 години управление, посочи Кючюк.

ДПС не са затворени като партия и начин на мислене, но трябва да се води диалог, а не война с опонента си. Когато дойде някои на власт, можем да правим три път избори, но когато някой се е провалил и сгромолясал, не можем да правим избори, така ли?, запита Кючюк.

Сега, когато има определен видим провал и трябва да слезе правителството от управлението, не трябва да има избори. Нека суверенът да реши, настоя евродепутатът от ДПС.

По думите му всяка една намеса във вътрешните работи на една държава, трябва да бъде санкционирана – в рамките на закона и в рамките на нормалното. Така трябва да се действа, когато има нарушение на националния суверенитет на България, но да не се вкарва реториката в предизборна кампания.

Надявам се и тази предизборна кампания да не се води на плоскостта на говоренето, а за едно политическо сътрудничество, настоя Кючюк.

ДПС са готови да платят цената за това да бъдат на страната на правото и на високите демократични стандарти. Големият проблем е как да направим така, че организациите, които са и наши, да работят и за международния ред, и за българските граждани.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *