„Инвестбанк“ АД в подкрепа на съвременното българско изкуство

„Инвестбанк” АД е генерален партньор на петото издание на единствения по рода си конкурс за съвременно изкуство MOST. Инициативата е на галерия „Vivacom Art Hall Оборище 5“ с подкрепата на „Инвестбанк“ АД и започна с пресконференция по случай обявяване на началото на конкурса. Проектът насърчава новаторството в изкуството и дава възможност за изява на млади български артисти от страната и чужбина, като им предоставя нови възможности за творчески изяви и професионална реализация на локално и международно ниво.

Член на журито на тазгодишния конкурс е Петя Славова, председател на надзорния съвет на „Инвестбанк“ АД. По време на пресконференцията тя сподели основната мотивация с екипа на „Инвестбанк“ АД да подкрепят каузата на конкурса. „Да вярваме в талантливите хора, които тепърва ще разгръщат потенциала си, е най-доброто, което ние като общество можем да направим. Затова за мен и екипа на „Инвестбанк“ АД е привилегия да подкрепим конкурса MOST за съвременни български художници. Личната ми мотивация е и тазгодишното издание да не се свежда само до избор на победителите, а да предостави трибуна на всеки един талантлив художник и нови възможности за изява“, каза г-жа Славова. Тя изрази задоволство, че в екипа на галерията вижда партньор, който е положил много усилия за подпомагане и популяризиране на изкуството на съвременните творци на България.

„Убедена съм, че това е един от пътищата за опазване на духовната ни култура. Вярвам, че сега повече от всякога талантливите хора имат нужда от подкрепа, за да не се отказват“,  добави г-жа Славова.

Деница Гергова, артистичен директор на Галерия „Vivacom Art Hall Оборище 5“ посочи: „Пет поредни години имаме удоволствието да организираме конкурса MOST. Мисията ни е да представим и подпомогнем младите таланти в България, като им предоставим изключителната възможност да покажат своите работи в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 пред отбрана аудитория – колекционери и ценители на изкуството. Смятам, че MOST е това, от което българските творци и пазара на съвременното българско изкуство в България имат нужда“.

Повече за условията за участие в MOST вижте ТУК.

Това не е първият проект в подкрепа на родното изкуство, осъществяван с подкрепата на „Инвестбанк” АД. Като част от мисията си да подкрепя духовните и културни ценности преди време банката реализира първите у нас „Пейки на знанието“ в университетите „Климент Охридски“ и УНСС.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *