Кремъл празнува! Кой прочете присъдата на Кирил Петков

Кирил Петков изглежда се превърна в първия премиер в новата история на България, който направи реални действия за ограничаване на влиянието и зависимостите на страната от Русия и резонно се превърна в обект на яростни критики от Кремъл.

Русия официално обвини премиерът в оставка Кирил Петков в лъжа по повод интервюто му за британския „Таймс“. Според Мария Захарова Петков е в „политическа агония“.

В интервюто си Петков  обвърза руското влияние на Балканския полуостров с ширещата се корупция и заяви, че тя е основен външнополитически инструмент на имперски настроената държава.

Той казва още, че се опасява, че „Русия смята да го свали от власт завинаги“.Той казва още, че се опасява, че „Русия смята да го свали от власт завинаги“. Кирил Петков вярва, че си е спечелил могъщи врагове в Русия, когато е сложил край на зависимостта на страната си от нея по отношение на доставките на газ, пише още в статията на британското издание, предаде Епицентър.

„С любопитство се запознахме с интервюта на Кирил Петков. Ние искрено съчувстваме на неговите опасения за „дългата ръка“ на Кремъл“, казва говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова.

„Русия никога не си е позволявала да се намесва в работите на чужди държави, както никога няма да позволи никоя друга държава да се опита да ни наложи своето мнение. Спекулирането с „руската заплаха“ за вътрешнополитически и други егоистични цели е сигурен знак за политическа агония. Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично управление, способно да действа на базата на националните интереси, а не на желанието да се угодничи на трансатлантическите „партньори“, завършва Захарова.

standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *