GTC договори наемането на 4450 хил. кв. м офис площи в два свои обекта в София

Софтуерната компания Gtmhub ще наеме 1700 кв. м офис площи в сградата Advance Business Center I на полската компания за инвестиции в недвижими имоти GTC. Сградата се намира в Бизнес парка в „Младост“ в София.

Gtmhub е бързоразвиваща се местна софтуерна компания, която предоставя решения, позволяващи на компаниите да постигат мисията си чрез приемане и прилагане на OKR методологията (методология за цели и ключови резултати), като по този начин позволява всички нива на организацията да се приведат в съответствие, да подобрят видимостта си и да дадат възможност за култура, ориентирана към постигане на резултати.

Компанията е базирана в България, но работи с големи международни клиенти като Merck, Societe General, Deutsche Telecom, Adobe, Hospital Authority.

„Компанията ни се разраства бързо, а също така и нуждите ни от офис площи в София. Избрахме да си партнираме с GTC, тъй като вярваме, че в Advance Business Center можем да създадем добри и вдъхновяващи условия за работа за нашите хора”, коментира Радослав Георгиев, генерален мениджър на Gtmhub.GTC съобщава още, че един от водещите наематели в Mall of Sofia Tower е решил да удължи договора си за наем за още пет години. Става дума за площ от 2850 кв. м, която съставлява 80% от общата площ от 3500 кв. м на офис частта към търговския център Mall of Sofia на бул. „Александър Стамболийски“. Наетите площи са предназначени за 750 служители на компанията наемател, без да се уточнява коя е тя.

 

Advance Business Center I е с обща площ от 16 хил. кв.м., а основен наемател там е компанията за аутсорсинг услуги Concentrix с площ от 11 500 кв. м. Тя беше завършена през 2019 г. Освен нея GTC оперира и сградата Advance Business Center II, която влезе в експлоатация в края на 2020 г. и е с площ от 17 хил. кв. м. Сред наемателите в нея са Commerzbank, която преди две години нае над 3500 кв. м., и Световната банка с 4650 кв. м.

В средата на миналата година GTC съобщи, че ще строи трета офис сграда в Бизнес парка – Advance Business Center III, за която придоби терен от 2417 кв. м за сумата от 4,7 млн. евро. Третата офис сграда трябва да е с площ от 9200 кв. м.

През 2020 г. GTC започна разширение на офис частта към Mall of Sofia с проекта Sofia Tower 2, който е с брутна отдаваема площ от 8300 кв. м, а инвестицията в него е 68 млн. евро.

Към средата на миналата година GTC имаше в София 44 хил. кв. м офис площи и 23 хил. кв. м търговски площи, като средната заетост в офисите тогава беше 84%, а в търговските площи – 96%. Средните наемни нива в офисите на компанията у нас по това време бяха 14,5 евро на кв. м, а за търговските площи – 20,9 евро на кв. м, стана ясно от отчета ѝ.

GTC присъства в България от 12 години, като първоначално инвестициите ѝ у нас бяха насочени към търговски площи. През 2017 г. тя продаде моловете „Галерия“ в Стара Загора и Бургас на южноафриканския фонд за инвестиции в недвижими имоти MAS Real Estate в сделка за 62 млн. евро, за да се съсредоточи върху офис проекта си Advance Business Center. Но през април 2018 г. компанията се завърна на пазара на търговски площи с придобиването на Mall of Sofia за сумата от 90 млн. евро.

Освен в София GTC притежава имоти и в Полша, Будапеща, Букурещ, Белград и Загреб. Към момента компанията управлява активно портфейл с 45 бизнес сгради с обща площ от близо 763 хил. кв. м. Освен това тя планира да реализира проекти с обща площ от над 460 хил. кв. м, от които 51 хил. кв.м са в процес на строителство.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *