Адвокат Александър Мановски обявен в списък на МС като шеф на КЗП в Благоевград на мястото на Л. Палаханов, той не знае

72-ма ръководни кадри и активисти на БСП в Благоевградска област са били назначени на държавни постове през 7-те месеца, докато социалистите бяха част от четворната коалиция, а Корнелия Нинова – вицепремиер и министър на икономиката и индустрията. За цялата страна бройката им е малко над 500, което показва, че в Югозапада е паднало най-мащабното уреждане на безработни социалисти.

Списъкът, изготвен от Министерския съвет, от два дни обикаля социалните мрежи и трупа преобладаващо негативни коментари. Проверка на вестник „Струма“ показа, че малка част от новоназначените все пак са спечелили мястото чрез конкурси, болшинството от случаите обаче директно са пратени на апетитни служби с принципал министерствата, които БСП получи миналия декември. Преди това от тях със или без мотиви бяха освободени предишните служители.

Сред имената впечатление прави това на адвокат Александър Мановски, който стана член на РИК от квотата на БСП. В списъка той е посочен изненадващо за ръководител на Комисията за защита на потребителите в Благоевград, откъдето преди броени дни бе уволнен Любомир Палаханов.

Той разбра от репортера на вестник „Струма”, че вече е началник на КЗП, и обясни, че нито е пращал СВ, нито някой някога се е свързвал с него да го пита иска ли да заеме овакантеното място, нито пък някой му се е обаждал да ходи да си получи заповедта.

 

източник: struma.bg