Емил Георгиев: Левият електорат е по-консолидиран от предишните избори

“БСП за България” се готви много сериозно за изборите, очертава се тежка кампания, фронтален сблъсък с ГЕРБ, но левият електорат е по-консолидиран от предишните избори”. Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България” в 47-то Народно събрание и председател на Федерацията на потребителите в България Емил Георгиев.
По думите му много хора не могат да си обяснят битката на президента с лидера на БСП. Георгиев припомни, че Румен Радев е станал президент през първия си мандат с изключителното съдействие на Корнелия Нинова.
Георгиев бе категоричен, че основната задача на всяко служебно правителство е да осигури условие за провеждане на честни парламентарни избори и трябва да се въздържа от всички действия и изявления, които могат да се тълкуват като политическа намеса.
Според Емил Георгиев през 7-те месеца на редовното правителство е имало много провокации то да бъде свалено, а този напън е свързан с перспективата Бойко Рашков да стане ръководител на КПКОНПИ. “Той хвърли ГЕРБ в ужас, защото си дадоха сметка, че ще се разкрият огромни корупционни схеми, че ще се разбере къде отиват парите за магистралите и за ремонтите на язовирите”, обясни Георгиев. Той обвини сегашния министър на икономиката и индустрията в политическа разправа заради засегнато его. “Действията му са политически, защото не може на секундата да се посегне на един зам,-министьр на икономиката, който даде всичко от себе си”, посочи той, визирайки Димитър Маргаритов.

  • Country: Bulgaria
  • Source: Дума; Print Media; 3
  • Date: 17-08-2022