Започват номинациите за „Посланик на доброто“ 2022 г. на Държавната агенция за закрила на детето

За четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето ще отличи посланиците на доброто. Ежегодно наградата се връчва на хора и организации, които са извършили добро и са помогнали на дете/деца и/или на семействата им в беда, подали са ръка в точния момент и са причината някое дете и близките му отново да повярват, че доброто съществува. До 1 октомври 2022 г. ДАЗД ще очаква кандидатурите историите за хората, които да станат посланици на доброто за тази година, съобщиха от ДАЗД.

„Обнадеждаващо е, че всяка година историите за добрите хора стават все повече и повече. Иска ми се всичките да ги разкажем, защото всяка една може да зарази със светлия си пример. Целият свят в последните години постоянно се изправя пред изключително тежки изпитания, затова тези истории, в които показваме, че доброто побеждава злото, са нашата надежда, че заедно ще се справим с всички предизвикателства, като отправим поглед първо към най-уязвимите и в същото време най-ценните – децата“, заяви д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

В началото на месец октомври, след като приключи срока за подаване на кандидатурите за посланик на доброто, комисия, ръководена от председателя на ДАЗД и с участието на общественици, представители на медиите, членове на Съвета на децата и др. ще определи наградените. 2

„Всички ние в Държавната агенция за закрила на детето нямаме търпение и тази година да се запознаем с историите, които ще получим. Всъщност в инициативата „Посланик на доброто“ победители са всички, които са отделили от себе си, от средствата си, които са оставили често част от сърцето си в полезна кауза. Те са срещу безразличието, срещу безчувствието, срещу нещастието на хората. Победители са, защото носят доброто в себе си и са истински полезни хора“, допълни д-р Елеонора Лилова.

Досега с приза „Посланик на доброто“ са отличени над 50 личности и организации, сред които лекари, учители, пожарникари, граждански организации и най-вече хора, които са приели помагането на деца и семейства в нужда, за тяхна естествена мисия в живота. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *