Как да превключите от работата в офиса на работа от вкъщи?

Работата от 8 до 17 отдавна е остаряло понятие. Все по-често се появяват неотложни задачи в извънработно време, които трябва да бъдат свършени мигновено.

Колкото и да се опитваме да оставим работните ангажименти извън дома си, „доработването“ с няколко клика е новото нормално.

Ето няколко трика, които ще ви помогнат да разпределите равномерно времето в офиса и това в хоум офиса:
Създайте работно пространство

Изберете място, на което децата няма да имат правото да пипат документите, бележките и лаптопа ви. Разбира се, това невинаги е възможно, но трябва да определите границите, които не бива да се преминават.

Добре осветено, тихо и достатъчно удобно – това са критериите, на които работният ви кът трябва да отговаря. Много работещи вкъщи са категорични, че дори успяват да свършат повече от работата в офиса, тъй като никой не ги притеснява, не прекъсва работния процес и успяват да се концентрират по-добре.

15 минути внимание за семейството
Определете интервал, на който да отделяте 15 минути време за любимите си хора. Време за шегички и смях, за хубава чаша чай или просто за почивка на натоварените от компютъра очи. Важното е домашните да усещат, че те са приоритет и при добра организация няма да страда нито кариерата, нито семейството.

„Не“ на работата посреднощ

Мозъкът ви трескаво препуска през проектите, които нямат време да изчакат сутринта. Ставате по пижама и се оказва, че неусетно сте посрещнали изгрева на слънцето с лаптоп в ръка. Наложете си самоконтрол – не повече от 2 работни нощи. Иначе бързо ще прегреете и ще се окажете без сили и енергия през деня.
Ограничете известията

Всяка минута получавате известие за качена снимка, коментар или история, която някой приятел е създал. Ограничете тези, които ви разсейват и губят ценното ви време, за да не се окаже работният ден безкраен.

Забавните картинки с мили котенца могат да почакат, докато изпратите таблицата с изчисленията. Същото важи и за излишния спам в пощата. Добре разпределеното време ще направи работата от дома продуктивна и смислена, а не досадно задължение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *