Как да спестим пари от пазара за новата учебна година?

Миналата година подготовката на първолак за 15 септември струваше на семействата около 500 лв.

Сега, предвид инфлацията, разходите за посрещането на новата учебна година може да са значително по-високи.

Те са само едно от перата, които наесен всеки родител ще усети, наред с по-високите цени на тока, водата, отоплението и много други.

Ако искате да спазите бюджета за училище и да спестите пари, започнете да го плавите отсега. Остава около месец до големия пазар.

Според експерта Мат Шулц, доброто планиране ще ви спести доста стрес.

С ширещата се инфлация и продължаващите проблеми с веригата за доставки, това определено не са най-добрите времена, казва експертът.

Много семейства ще трябва да направят някои истински жертви и да проведат неудобни разговори през този сезон за пазаруване преди училище, допълва той.

Няколко скорошни проучвания показват, че семействата вече изпитват затруднения на фона на растящите цени.

Как да спестите от пазара за началото на учебната година?

Американците са много изобретателни, казва Бевърли Харцог, анализатор на потребителските финанси в U.S. News & World Report. Те се възползват от най-различни промоции и бонус кампании и това намалява разходите им.

Само може да спечелите, ако направите стратегия, допълва тя.

За да купите само това, което е наистина наложително, експертите препоръчват да организирате размяна с познати на употребени, но все още годни помага, средства за писане и рисуване, дрехи, раници и др.

В началото на учебната година учениците несъмнено имат нужда от тетрадки, класьори, хартия, химикалки и моливи, но други покупки, като например нова раница или кутия за обяд, могат да бъдат отложени, докато не бъдат пуснати в промоция, пише CNBC.

Ако не се нуждаете веднага от нов лаптоп или слушалки, експертите препоръчва да изчакате намаленията по магазините.

В помощ на родителите бразилският институт Акату публикува съвети, които ще им помогнат да спестят пари на прага на новата учебна година.

Сред тях са търсенето на най-добрите цени, закупуването на едро заедно с родителите на други ученици и повторното използване на материали от предходната година.

От неправителствената организация допълват, че всяка година хиляди родители и ученици купуват нови училищни пособия, докато в същото време други изхвърлят материали в добро състояние или държат предмети у дома, които биха могли да бъдат използвани от други.

Насърчаването на обмена или дарението е решение, което може да бъде от полза за много хора. В резултат на това повече хора могат да имат достъп до материали, без да се налага да вземат повече суровини от околната среда, пише Ciclovivo.

Преди да отидете на пазар, анализирайте какво можете да използвате повторно от това, което е останало от предходната година. След внимателно разглеждане ще можете да скъсите списъка за пазаруване.

Вярно е, че много деца предпочитат да носят нови вещи, но това е възможност да им се обясни колко е важно да не се пилее и да се потребява съзнателно.

10 съвета за икономии по време на инфлация

  • Използвайте празните листове от старите тетрадки. Превърнете ги в нова тетрадка или ги приберете в папка. На по-късен етап детето може да ги използва за чернови.
  • Къси моливи? На пазара може да откриете удобни удължителни, които ще ви помогнат да спестите от купуването на нов комплект.
  • Може да дадете нов живот на сухите флумастери с няколко капки спирт или вода.
  • Поговорете с други родители дали от миналата година не са им останали неизползвани помагала.
  • Можете също да търсите употребявани учебници и помагала в магазин за употребявани книги.
  • Грижата за материалите през цялата година е от съществено значение, за да удължите живота им възможно най-много и по този начин да можете да ги използвате за години напред. Също така е важно да не ги пилеете, като използвате само необходимото, без излишък.
  • Научете детето да затваря лепилата и да слага капачките на флумастерите и химикалките.
  • Облечете тетрадките така, че кориците им да са защитени и да издържат, докато не бъдат използвани всичките им страници.
  • Дръжте линиите, транспортирите и други помощни средства в несесери. Така няма да се чупят случайно, докато са в раницата.
  • Купувайте внимателно стоките. Важно е да използвате критерии за оценка, за да изберете продукти, които са издръжливи за цяла година, а дори и повече. Евтиното може да излезе скъпо.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *