Кметът на Карнобат: Спасяваме се сами, без държавна помощ и кредити

Автор  Нина Александрова

Община Карнобат е единствената от общо 13-те в област Бургас, която не е получавала финансиране за свои проекти чрез постановления на Министерски съвет. “Подадохме проекти, просто ни няма в списъците. Свикнали сме да не получаваме пари по постановление”, коментира градоначалникът Георги Димитров пред Kmeta.bg. Въпреки това общината изпълнява капиталовата си програма.

“Нямаме кредити, нямаме задължения. Имаме пари, справяме се доколкото е възможно със собствени сили. В момента имаме обществени поръчки за четвъртокласната пътна мрежа, за сепарираща инсталация. Свикнали сме, от 10 години се оправяме сами. Ремонтирахме площадките на стадиона, спортна зала, асфалтирахме улици, завършихме междублокови пространства. Стойността на проектите е от 200 000 лева до 1,5 млн., но нито лев не е получен по постановление”, коментира Димитров, който е кмет четвърти мандат.

Проблема със скъпия газ община Карнобат също сама решава, като в момента преустройва детските си градини и минава на термопомпи. За целта е обявена и обществена поръчка, заради която общината ще вложи нови средства, но разходите за отопление ще паднат 3-4 пъти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *