Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонта на пътя за Клисурския манастир „Света Петка“

Ремонтът на пътя към Клисурския манастир „Света Петка“ се извършва с срок, това установи проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Ангел Джоргов на обекта.

„След като през миналата година ремонтирахме пътя за Дивотинския манастир, в кроя на юни  започнахме ремонт на пътя за Клисурския манастир „Света Петка“. Очаквам строителните дейности да приключат до края на септември“ каза кметът Фандъкова по време на проверката.  Тя припомни, че и двата манастира са част от Софийската Мала Света гора и са много посещавани от софиянци, а пътищата до тях са били в лошо състояние. Средствата за техният ремонт са отпуснати по решение  на Министерски съвет по време на правителството на Бойко Борисов.

„Участъкът в който работим е с дължина от 3.3 километра. Предстои полагане на износващия пласт асфалт и да се довършат банкетите с отводняването, допълни  зам.- кметът Ангел Джоргов.

Предстои да бъде направен ремонт и на участъка от разклона за с. Клисура до Банкя, който също е в лошо състояние. Строителните дейности ще започнат в началото на септември и трябва да приключат до края на годината. По думите на зам.-кмета Джоргов ремонтът ще  бъде труден, защото няма обходен маршрут и ще се прави на участъци, като движението ще се извършва в едната лента като се регулира със светофар.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че  през това лято в столицата се  изпълняват 9 големи пътни обекти сред които „Първа Българска армия“, бул. „Ломско шосе“ , тунелът към Люлин,  бул. „Филип Кутев“.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *