Кметът Фандъкова провери изграждането на нови сгради към две детски ясли

„До края на годината ще бъдат готови и да приемат деца две сгради, които се изграждат към самостоятелните детски ясли – 35. „Вълшебство“ в район „Триадица“ и 31. „Палавници“ в „Красно село“. Основната ни задача е да осигуряваме места за децата между 3 и 6 години, заедно с това работим и за разкриване на нови места за най-малките в детските ясли“ – каза кметът Фандъкова. На проверката присъства зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

В момента се изпълняват довършителни работи. В новия корпус към самостоятелна детска ясла № 35 „Вълшебство“ се изграждат помещения за 4 нови групи, както и физкултурен салон, с което се удвоява капацитетът на детското заведение.

В двора на яслата ще бъдат изградени нови 8 детски площадки за всяка една група.

СДЯ № 35 „Вълшебство“ е  специализирана в  ранната рехабилитация на деца с увреден слух и е единствената ясла с подобна дейност на територията на Столична община. Старата сграда също беше освежена, за да няма разлика между двете сгради“ – посочи също зам.-кметът Барбалов. Над 20 години екипът на детското заведение работи успешно с Центъра за ранна рехабилитация на деца с увреден слух и ползва услугите на техните дипломирани сурдопедагози. През годините в яслата са създадени всички необходими условия за интеграция на децата с увреден слух, като те се отглеждат и възпитават в общи групи.

„В момента в София се строят 25 детски градини и ясли, като 12 от тях очакваме да бъдат готови до края на годината“ – каза също кметът Фандъкова.

Предстои другата седмица да започне и строителството на нова сграда за две групи към СДЯ № 51 в район „Красна поляна“.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *