Музиката и изкуствата се срещат в Троянския Балкан

За четвърти пореден път до с. Дебнево в Троянския Балкан ще се проведе Международният фестивал на музиката и изкуствата „Jam on the River“ на 12 и 13 август. Нестандартният форум, който не използва зали, площади или стадиони, а се разполага на красивата поляна над река Видима до село Дебнево под дъхавите хълмове на Троянския Балкан, съчетава в едно магията на музиката и природата, научи ДУМА от Вероника Тодорова, създателка и организаторка на фестивала.

Програмата тази година включва световноизвестни музиканти от България, Италия, Германия и Монголия. Началото поставят на 12 август Спектрум вокал бенд – етно джаз акапелна група; Дуо Кристофър Херман – виолончело (Германия), и Енхжаргал Дандарваанчиг – конеглава цигулка (Монголия), Ангел Демирев фолк квартет и Формация „Жарава“. Втората вечер, на 13 август, ще се изявят Гайдарска дружина и формация тъпани „Троп’Ангелес“; танцови състави към НЧ „Просвета-1905 г.“ в с. Дебнево; Звезден квартет, сформиран специално за „Jam on the River 2022“ – Ренцо Руджиери (Италия) – акордеон, Минко Ламбов – пиано, Станислав Георгиев – бас, и Цветан Георгиев – ударни; Вероника Тодорова – акордеон, и камерен оркестър „Дианополис“; Ол стар джем бенд 2022: Вероника Тодорова – акордеон, Енхжаргал Дандарваанчиг – конеглава цигулка, Кристофър Херман – виолончело, Ренцо Руджиери – акордеон, Минко Ламбов – пиано, Станислав Георгиев – бас, Ангел Димитров – китара, Цветан Георгиев и Стефан Тодоров – ударни.

Зрителите на фестивала ще могат да се насладят на приказни творчески концепции и демонстрация на приложни изкуства сред магичната авансцена на Троянския Балкан. Магията на изкуствата ще бъде представена от майстори на керамиката, художници с рисунки на стъкло и други творци на приложните изкуства.

Гостите ще могат да вкусят традиционни български ястия, месо и зеленчуци на скара, понички, гофрети, студена бира, безалкохолни напитки и още лакомства за малки и големи, които ще бъдат сервирани от професионалисти в български носии. Предвидени са шатри и чадъри, а ако някой загрее прекалено много в ритъма на музиката, вировете на река Видима надничат с бистрите си очи точно отдолу. Освен на традиционните пейки, гостите ще могат да поседнат и на сламени бали и да усетят натуралния дъх на вълшебната природа на Балкана.

„Jam on the River 2022“ се радва на изключителната подкрепа на кмета на Троян Донка Михайлова и община Троян, както и на водещия производител на чай и сред основните производители на пакетирани билки за аптечната мрежа в България – „Биопрограма“ ЕАД, и „Елимекс – Иван Радевски“ ЕТ – доказана фирма с повече от 20 години опит в мебелната индустрия.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *