„Промяната“ каза с кого ще играе на вота. Пак скочи на ИНТ

„Продължаваме промяната” обяви защо няма пък към ИТН и каква е причината двете партии да са скарани. Депутатът от ПП доц. Антон Тонев, председател на Здравната комисия в 47-ото Народно събрание, обвини хората на Слави Трифонов в колаборация с ГЕРБ.

„Има такъв народ” са загубили много от обществения си образ, с който са дошли на политическата сцена, коментира Тонев.

„Не смятам, че ние или друга партия ще обединят усилия с ИТН. С ГЕРБ и ДПС трудно ще намерим общ път. „Възраждане” са твърде маргинална партия, с която се работи много трудно. Първият ни най-логичен партньор е „Демократична България””, поясни представителят на „Продължаваме Промяната”.

По думите му от ПП ще се борят да са първа политическа сила. Според него в един силно фрагментиран парламент ще трябват компромиси.

„При свалянето на Никола Минчев, свалянето на правителството и провалянето на третия мандат наблюдавахме едно вградено нежелание това да се случи, имитация на дипломация”, допълни Тонев.

Той намекна и за колаборация между някои партии. По думите му ГЕРБ са давали сигнали на „Има такъв народ” как да гласуват.

„При едно от гласуванията от ИТН единодушно приеха наше предложение. След това получиха явни сигнали от представители на ГЕРБ да променят своя глас. При процедурата на прегласуване ИТН бяха против предложението. Цялата зала разбра какви указания са получили депутатите от „Има такъв народ””, поясни Антон Тонев.

standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *