Русия глоби Twitch за 31-секундно „фалшиво“ видео

Руски съд глоби стрийминг услугата Twitch 2 млн. рубли (33 хил. долара) за допускането на кратко видео, което според Москва съдържа „фалшива“ информация за предполагаеми военни престъпления в украинския град Буча, обявиха руски информационни агенции, цитирани от Ройтерс.

Русия многократно заплаши да глоби сайтове, включително Google, Twitter и Wikipedia, които обвинява в това, че предлагат „невярно“ съдържание, свързано с военната ѝ кампания в Украйна.

Съдът обвини Twitch, базирана в САЩ услуга за стрийминг на живо, популярна сред геймърите, че не е успяла да премахне 31-секундния клип на момиче от Буча, пише вестник Коммерсантъ. Той не уточнява какво е съдържанието на видеото.

Twitch, която е собственост на Amazon, не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Украйна и нейните съюзници обвиняват руските сили в извършване на зверства в Буча, след като Москва започна инвазията си в Украйна през февруари. Русия отрича да е сторила нещо нередно.

По-рано РИА писа, че чат приложението Telegram е получило глоба от 11 млн. рубли (179 хил. долара) за това, че е отказало да изтрие канали, в които предполагаемо се показва как да се „саботират“ военни превозни средства и включват „недостоверни данни“ за напредъка на Русия по отношение на нейната „специална военна операция“ в Украйна.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *