Стефани Кръстева ще бъде Татяна в „Евгений Онегин“ на езерото Панчарево

Младото сопрано Стефани Кръстева ще се представи в ролята на Татяна от операта „Евгений Онегин“ от Чайковски на 14 август от 20 ч. на Летния фестивал „Музи на водата“ на езерото Панчарево. В останалите роли са Атанас Младенов (Евгений Онегин), Хрисимир Дамянов (Владимир Ленски), Александрина Стоянова (Ларина), Весела Янева (за първи път в ролята на Олга), Ангел Христов (княз Гремин), Димитър Станчев (Зарецки), Николай Войнов (Ротният), Румяна Петрова (Филипевна), Красимир Динев (Трике). В постановъчния екип са Андрей Галанов – диригент, Вера Петрова – режисьорка; музикална и стилистична постановка – Лариса Гергиева, диригентка на хора – Виолета Димитрова.

В свое интервю Стефани Кръстева изтъква, че обича да мечтае. Една от големите й мечти е да изпълни ролята на Татяна от операта „Евгений Онегин“. В нейния образ тя вижда най-ценното човешко качество – добротата.

Стефани Кръстева е родена във Варна, където завършва НУИ „Добри Христов“ със специалност „Класическо пеене“. През 2017 г. завършва магистърска степен във Вокалния факултет на НМА в класа по класическо пеене на доц. Иванка Нинова и в класа по актьорско майсторство на акад. Пламен Карталов. През февруари 2019 г. дебютира в Софийската опера и балет в ролята на Татяна от „Евгений Онегин“. На същата сцена се превъплъщава в ролята на Християния от операта „Зографът Захарий“ на Марин Големинов.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *