Сухайб Юсеф: Червеният цвят и късата коса са хитът на този сезон

Тенденция за сегашния сезон е късо подстриганата коса, а най-търсеният цвят боя е червеният, заяви пред БГНЕС Сухайб Юсеф, стилист и фризьор.

Сухайб Юсеф е родом от Сирия и пристига в България преди 10 години. Три месеца след това основава и своето фризьорско студио „Сухайб”, в централната част на София.

„В началото беше трудно, но с времето се свиква. Обичам България, тя е една невероятна страна и приканвам всички хора по света да дойдат и да я опознаят”, призова той.

Сухайб има награди от български конкурси както в София и Пловдив, така и от международни такива в Украйна и Италия.

На въпрос относно предпочитанията на дамите – дали те залагат на по-екстравагантните прически или на традиционните такива, стилист Сухайб заяви, че по-скоро предпочитат разнообразието.

„Имам клиентка, която дойде при мен преди 3-4 дни, с много дълга коса, близо 20 см, на която направих прическа „каре”. Наистина голяма промяна, но на нея ѝ хареса”, разказа Сухайб.

Той каза и как е решил да споделя своята работа чрез видеа в социалната мрежа „Тик-Ток”. „Мъжът на една моя клиентка ме посъветва да направя „Тик-ток” и така започна всичко. Направих видео как боядисвам косата на една жена, след това го качих и това видео събра 10 милиона, може би вече са дори 11 милиона гледания”, коментира още Сухайб.

Според стилиста, тази година най-исканият цвят за боя е червеният, като тонът червен зависи от визията и тона кожа на жените. „Много жени ми се доверяват и ме остават да направя това, което аз искам, след което те винаги остават доволни”, сподели още той.

Фризьорски салон „Сухайб” предлага също така и почистване на вежди, като стилистът заявява, че за технология използва както пинсета и ножица, така и конец.

„За едни хубави вежди трите елемента са неразделна част. Никога обаче не трябва да се използва нож от бръснач за тяхното оформяне, защото след 2-3 дни косъмът ще порасне и ефектът няма да е траен”, заяви Сухайб и добави, че колата маска може също да бъде използвана, но с трите инструмента – пинсета, ножица и конец, веждите ще придобият една много добра форма.

Относно впечатленията си от международните форуми, на които е присъствал Сухайб сподели, че на тях е обменил опит с други професионалисти и именно по време на едно от тях, се е запознал със стилист Кръстьо Капанов. „Стилист Капанов не е само един учител за мен, аз обожавам както него, така и работата му”, коментира Сухайб.

Екстравагантният стилист сподели и за една друга негова страст, а именно културизма. На въпрос как успява да съчетава времето си за тренировки и за фризьорското си студио, Сухайб отговари, че тренира всеки ден по час и половина и съветва всеки човек да отделя време за себе си.

„Всеки човек трябва да отделя време за себе си, защото когато той се чувства добре и хората около него се чувстват така. Аз тренирам защото, тренировките са моето хоби и за мен всеки човек трябва да бъде в добра форма. Аз съм фризьор, трябва да изглеждам добре и правя всичко, за да го постигна”, коментира още коафьорът.

Относно евентуалният спад на клиенти в следствие на ново затягане на мерките против разпространението на КОВИД-19, Сухайб сподели, че преди 2 години, това затягане е имало своя ефект, но сега вече такова притеснение не се очаква. „Хората са по-спокойни, идват много туристи насам, търсят салона и като спазват мерките, няма проблем”. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *