Тенчо Тенев: Голям ръст на случаите на шофиране в нетрезво състояние или наркотици спрямо миналата година

/КРОСС/ : От началото на годината досега имаме ръст със 120-130 случая на шофиране в нетрезво състояние или наркотици спрямо миналата. Наркотиците са завишени много. В последно време се оказа, че управляват МПС-та след употреба на наркотици повече, отколкото с алкохол. Това каза директорът на Столичния КАТ Тенчо Тенев в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Той посочи, че за периода от 6 до 29 юли само на територията на София са заловени над 70 души, шофирали след употреба на наркотици и 80 след употреба на алкохол. Най-често нарушителите са мъже между 18 и 25-годишна възраст, отбеляза комисар Тенев.

Тенев коментира, че полицията хваща все повече млади хора, които управляват автомобили след употреба на упойващи вещества. Основните наркотици, които младите употребяват, са амфетамини, марихуана и в последно време зачестяват случаите с кокаин.

Той засегна и катастрофата с Георги Семерджиев в София, при която загинаха две жени. Тенев коментира казуса с военния прокурор, който е бил на място. „Отивайки на място, наистина видяхме как спира автомобил и излезе човек, когото познах. Той също е минавал случайно оттам. Съдейства ни, за да можем да задвижим по-бързо процедурите. Впоследствие разбрах, че е военен прокурор. Обади се и на мястото дойдоха дежурни прокурори и започнаха процесуално-следствени действия“, разказа Тенев.

Наскоро беше изговорена тезата, че става въпрос за човек, близък до главния прокурор Иван Гешев. „Не вярвам в хипотези. Ние с военния прокурор стояхме доста време на едно място. Той ми каза, че е бил някъде и пътувайки е видял катастрофата и е спрял там. Не мога да кажа дали е нарочно, или не“, обясни още началникът на Столичния КАТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *