Емил Георгиев: Г-н Радев, не хапете ръката, която ви даде хляб

„Основната задача на всяко служебно правителство е да осигури условие за провеждане на честни парламентарни избори. В това число да се въздържат от всички действия и изявления, които могат да се тълкуват като политическа намеса.“ Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България“ в 47-ото Народно събрание и председател на Федерацията на потребителите в България Емил Георгиев в ефира на BG on AIR.

По думите му много хора не могат да си обяснят битката на президента с лидера на БСП и допълни: „Хората са казали, че никога не трябва да хапеш ръката, която ти е дала хляба. Президентът беше направен президент първия си мандат с изключителното съдействие на г-жа Нинова“, припомни той.

Според Емил Георгиев през 7-те месеца на редовното правителство е имало много провокации то да бъде свалено, а този напън е свързан с перспективата Бойко Рашков да стане ръководител на КПКОНПИ. „Той хвърли ГЕРБ в ужас, защото си дадоха сметка, че ще се разкрият огромни корупционни схеми, че ще се разбере къде отиват парите за магистралите и за ремонтите на язовирите“, обясни той.

„Сегашният министър на икономиката и индустрията реши, че по някакъв начин егото му е засегнато покрай историята с неговото уволнение и започна тази политическа разправа“, заяви Емил Георгиев и допълни: „Действията му са политически, защото не може на секундата да се посегне на един зам.-министър на икономиката, който даде всичко от себе си“, посочи той, визирайки Димитър Маргаритов.

Според Емил Георгиев държавата нехае за правата на българските потребители. „И точно заради това, в качеството си на председател на ФБП, бях възмутен от действията на министъра. Останах с убеждението, че това е политическа поръчка. КЗП е независим контролен орган. Факт е, че когато тази комисия започна да се изправя с новото ръководство, започнаха ударите върху нея“, коментира още той. Във връзка с шестимата освободени от поста си служители от КЗП Емил Георгиев бе категоричен, че това е направено абсолютно заслужено, тъй като някои от тях са имали значителни нарушения.

“БСП за България“ се готви много сериозно за изборите. Очертава се тежка кампания, фронтален сблъсък с ГЕРБ. Левият електорат е по-консолидиран от предишните избори“, заключи той.

Source: 168chasa.bg