Това лято теснолинейката има бирен вагон

Автор

Старите хора разказват как едно време младежите слизали в движение от първия вагон на теснолинейката, набирали букет горски цветя на своите любими и се качвали пак от последния, за да им го поднесат.

И до днес на някои от завоите теснолинейката се движи толкова бавно, че можете да завържете кратък разговор с рибарите, хвърлили въдици в рекичките край линията. Няма друг влак в България, който да носи толкова романтика и очарование във вагоните си.

А това лято влакът има още нещо специално, с което да направи пътуването през три планини по-разхлаждащо и лежерно – специалния вагон за отдих на “Пиринско”.

Разстоянието от Септември до Добринище се изминава за малко повече от 5 часа. Това означава, че имате достатъчно време да изпиете бира или две, докато се наслаждавате на гледките през прозореца – РодопитеРила и Пирин.

Като част от кампанията „Навън с Пиринско” с нова визия се сдобиха влакове №16103 и №16106 по маршрута на теснолинейката“.

От юли до септември в новия „Вагон за Отдих“ на Пиринско пътниците ще могат не само да се насладят на спиращи дъха природни гледки и студена бира, но и да научат повече за историята на теснолинейката, която е емблематична за този регион.

Всички пътници в специалния „Вагон за Отдих“ на Пиринско, които закупят бира, ще получат безплатна карта – пътеводител с информация за интересни туристически обекти и места по пътя на теснолинейката.

Като част от кампанията “Пиринско” ще обнови няколко зони за отдих около гарите по маршрута на теснолинейката. На спирките ще бъде поставени информационни табели с любопитни факти за маршрутите, заслоните по пътя, местата за отдих и флората и фауната.

Лятната кампания ще бъде подкрепена с редица активности, като pop-up барове, на които посетителите ще могат да се разхладят с „Пиринско“ и да научат интересни факти за теснолинейката Септември-Добринище, както и за местата, които могат да открият по пътя й. На интернет страницата www.навънспиринско.bg, потребителите ще могат да се насладят на виртуални гледки от прозореца на „Вагон за Отдих Пиринско“, както и да се информират за местата, които могат да посетят или да изберат собствен маршрут чрез интерактивната карта на сайта. Тя позволява въвеждане на начална и крайна точка на пътуването и показва кои са интересните локации и забележителности около избраната дестинация.

Така всички любители на пътешествията в България ще могат да планират пътуването си с теснолинейката по пътя Септември – Добринище, както и да се информират за разписанието на „Вагона за Отдих“ на Пиринско през летния сезон.

Източник на снимките: „Пиринско“

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *