120 танцьори се качват на сцената на „Пирин фолк“

/КРОСС/ Организаторите на юбилейното 30-то издание на най-обичания конкурс за македонска песен „Пирин фолк” подготвят много изненади за вярната си публика. 120 са танцьорите, които подготвят хореографиите, които ще покажат на сцената на Летния театър в Сандански. Така, освен красиви песни, фестивалът отново ще предложи и богата танцова програма – невероятен спектакъл, който да докосне очите и сърцата на зрителите.

Организаторите от Фен Фолк ТВ и Община Сандански отново се доверяват на местни танцови състави, ансамбли, школи и формации. Идеята е резултат от желанието им да осигурят възможност за изява на местните танцьори, а отличното им представяне през последните две години на сцената в Летния театър превърна тази идея в неформална традиция.

Общо пет формации от месеци работят усилено по подготовката на хореографиите за трите фестивални вечери на „Пирин Фолк“ 2022, който ще се проведе на 26, 27 и 28 август. Красивите танцови миниатюри, които екипите подготвят, съвсем не са единствената изненада. Такава обещават и специалните гост-изпълнители, част от които ще представят свои нови песни за пръв път именно на „Пирин Фолк“ 2022 – като подарък за публиката по повод 30-я юбилей на фестивала.

„Пирин Фолк“ расте, отива в други измерения със своя 30-годишен юбилей, благодарение на него се развива и македонската песен. И е хубаво, че всичко това се случва именно тук, в България“, казва Володя Стоянов–Войводата – един от гост-изпълнителите, който обещава да разкаже нови и красиви истории с песен.

За юбилейното издание на фестивала като гост-изпълнители на сцената в Летния театър ще се качат също Глория, Георги Гоцев, Илия Луков, Севдалина и Валентин Спасови, Невена Цонева, Васко Лазаров, Лия, Ива и Велислава Костадинови, Наум Петрески и Зуица Лазова от Северна

Конкурсната програма започва на 26 август, когато ще се проведе Детският Пирин Фолк. На следващия ден ще е конкурсът за изпълнителско изкуство, а на 28 август – Конкурсът за авторска македонска песен.

Между другото вече стартира и гласуването онлайн като почитателите на македонската песен могат да подкрепят своя фаворит за Награда на зрителите в Конкурса за нова авторска песен на македонска основа в 30-ото юбилейно издание на „Пирин Фолк“ Сандански 2022. Всички 15 песни, които ще се съревновават за призовите места във фестивала, вече могат да бъдат чути и оценени от зрителите в ефира на Фен Фолк ТВ, а който иска може да гласува и чрез есемес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *