20 ПРЕЛЮДИИ ЗА ПИАНО ЖИВКО ПЕТРОВ

Издателство „Колибри“ предлага на своите читатели меломани уникално издание – книга албум на Живко Петров, побрала негови размисли, фотографии, най-вече нотите на композициите в двата му албума After 4 и Ten

„20 прелюдии за пиано“ (176 стр., цена: 90 лв., твърди корици) съдържа пиеси, написани с обич и поклон пред мощта на музикалното изкуство.  Това е своеобразна изповед, съчетание на текст, музика и образ, с приложена флашпамет с композициите от двата албума като подарък за почитателите на известния български пианист, композитор и аранжор.

Музиката на Живко Петров се отличава с финес, елегантност, лекота и изисканост. Той работи за инструментални състави – Jazz Breakers, Jazz Surprise с Ангел Заберски, JP3 с Веселин Веселинов – Еко и Димитър Семов, партнира си с известни певци като Васил Петров, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Хилда Казасян, Лили Иванова, Орлин Павлов, Любо Киров и още много музиканти. В края на деветдесетте с B Jazzy започва съвместната работа на Живко Петров и Белослава, която продължава и до днес с голям успех. Формулата на този успех е ясна: Пътят на истинския артист е изтъкан от търпение и пълна отдаденост. Егото е враг номер 1 на музиката.

Петров е носител на много награди, сред които „Кристална лира“ на СБМТД (2005), Джаз музикант на годината, награда „Икар“ на САБ (2016), награда „Аполон Токсофорос“ на Фондация Аполония (2020) и други.

Предстои концерт на Живко Петров в рамките на Аполония 2022 на 1 септември от 23:00 ч. в Археологическия музей в Созопол, където ще представим „20 прелюдии за пиано“. Очакваме Ви!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *