Web Бурлеска – провокативен разказ и впечатляващо шоу

Web Бурлеска – хитовият спектакъл на Вариететен театър, награден с Икар 2022 за иновативност и обявен от публиката за най-изненадващото сценично шоу, което са виждали скоро. Web Бурлеска очаква своите посетители, за да им представи един странен и провокативен разказ на неочаквана тема, за която се знае малко, предаде репортер на БГНЕС.

Спектакълът съчетава различни стилове и сценични специалности: клоунада, акробатика, танци, музика, театър, мултимедия и кино. Той представя една наистина любопитна и изненадваща история. Без да е типичното вариететно шоу, представлението е смесица от различни стилове, обединени в един разказ. Танци, клоунада, въздушна акробатика, фигурно пързаляне и много мултимедия умело разказват историята на едно младо момиче, което си търси работа и попада в Интернет света на уеб камерите. Историята е поднесена с много хумор и стил.

Именно това прави и представлението толкова интересно, вълнуващо и незабравимо. Важен аспект, който трябва да отбележим са и костюмите, които актьорите носят – пъстри, цветни и закачливи, идеално отговарящи на тематиката на спектакъла.

Представлението се радва на много положителни отзиви от зрителите. В много от сцените актьорите се синхронизират с образи от мултимедийни екрани, които са съществена част от разказа. Темата е изненадваща, а реализацията е толкова иновативна, динамична и впечатляваща, че зрителите единодушно определят това представление като единствено по рода си шоу, каквото не може да се види другаде у нас.

Поради динамиката и елементите, включени в представлението, е изградена и специална зала, в която зрителите могат да се потопят напълно в духа и атмосферата на спектакъла. Театърът разполага с 45 места – меки, уютни кресла с масичка пред тях, на която зрителите могат да внесат напитка от безплатния кетъринг.

Участниците в представлението са талантливи, усмихнати и грабват сърцата на публиката със своята неповторима игра на сцената.

В представлението основните актьори са Мелинда Терзийска, Валерия Колева, Паолина Попова и Чарли Варийски. Разбира се, не бива да забравяме, че с тях работи и екип от даровити и талантливи участници. Останалата част от основния екип са Ивайло Палмов – кинорежисьор, Иво Симов – телевизионен и театрален инженер, Иглика Орлова – актриса и директор на театъра, Камелия Бъчварова – дизайнер и Елица Михайлова – театрален режисьор.

Актьорите в спектакъла са подбрани отлично. Зрителят може да усети, че освен колеги на сцената, те са близки и извън нея. Преди представлението зад сцената течеше трескава подготовка за спектакъла, но въпреки това участничките споделиха малко повече за себе си, за спектакъла и за това как всъщност са станали част от това единствено по рода си шоу.

Валерия Колева заяви, че преди да стане част от спектакъла го е гледала и е била изключително впечатлена.

„Влязох за постоянно заместване, влязох много спонтанно. Вдъхновиха ме момичетата. Идвала да гледам преди това представлението и много ми хареса. Много ми хареса стилът театър, който правят, защото много съвременен, иновативен. Най-силно впечатление ми направи, че има кънки на сцена. Защото в едно такова представление и на камерна сцена да се сложат кънки беше наистина ново. Тогава останах със широко отворени очи“, каза тя.

Мелинда Терзийска заяви, че също като нейния персонаж и тя самата не е знаела какво да очаква, но от там е започнало и нейното приключение.

„Дойдох, запознах се с целия екип и всъщност много бързо ме харесаха. Завърших НАТФИЗ и влязох тук без да знам какъв тип спектакли ще се правят, точно това ли е за мен. Точно така и моят персонаж си търси професия, намира я без да знае какво следва. И оттам започва цялото приключение“, каза тя.

Паолина Попова сподели, че с момичетата от екипа са много близки и дори имат специален поздрав, който правят преди всяко представление.

И трите участнички казаха, че се вълнуват всеки път, когато излизат на сцената и представят спектакъла.

Това представление е единствено по рода си в България и всеки, който е имал удоволствието да го гледа, го препоръчва. То е по-различно от това, което можеш да видиш в театрално представление и това го прави запомнящо се и неповторимо. Това лято освен жителите на София, на този страхотен спектакъл ще могат да се насладят и жителите на Бургас и Слънчев бряг. Ако се чудите как да разнообразите през седмицата и искате да се насладите на едно забавно и провокативно представление, непременно посетете спектакъла Web Бурлеска. На 21 август спектакълът ще гостува в Слънчев бряг, а на 23 август – Бургас. /БГНЕС

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *