Булгаргаз обявява търгове за доставка на втечнен газ за ноември и декември

Булгаргаз ще обяви търгове за доставка на втечнен природен газ за ноември и декември 2022 г. Целта ни е максимално широк кръг компании да участват, заяви на брифинг директорът на Булгаргаз Деница Златева, предаде репортер на БГНЕС.

Булгаргаз вече разполага с капацитет от 10, 600 млн. мегаватчаса към строящия се терминал в Александруполис за количествата втечнен природен газ за срок от 10 години. Водим преговори за осигуряване на слотове за регазификация за ноември и декември, добави Златева.

Днес обявяваме търг за краткосрочна доставка на втечнен природен газ за месеците ноември и декември и търг за дългосрочна доставка на втечнен природен газ за 2023г. Търговете ще преминат през няколко етапа. Първият е подбор на участниците в търга, вторият етап е проверките на участниците, третият класифициране на офертите.

Към настоящия момент водим и интензивни преговори за осигуряване на слотове за регазификация за периода ноември-декември, водим и разговори за осигуряване на слотовете за 2023г., планираме и да участваме в годишния търг за 2023г. за осигуряването на слотове за регазификация на терминала в Ревитуса, Гърция. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *