Добре дошли в най-високия частен клуб в света

Central Park Tower е известен с това, че е най-високият жилищен небостъргач на Земята. С височина 470 метра и със 131 етажа, небостъргачът е най-високата жилищна сграда в света. Но това не е единствената претенция на структурата за слава: той е и домът на най-високия частен клуб в света.

Разпростиращ се на три етажа в Central Park Tower, Central Park Club може да се похвали с 4 600 квадратни метра пищни удобства, включително салон за обитатели, стая за прожекции, открит плувен басейн с дължина 20 метра, частен парк и изискани заведения за хранене.

Проектиран от Rottet Studio, върхът на частния клуб е 100-ият етаж, където членовете могат да намерят голяма бална зала, частен бар и ресторант с менюта от готвачи със звезди Мишлен, както и салон за вино и пури.Всички тези удобства се допълват от 360-градусовата гледка към Сентрал Парк, Хъдсън и Ийст Ривър, както и небостъргачите на Манхатън.

„Когато гледката е толкова зашеметяваща, интериорният дизайн трябва да ви запознае с гледката, а не да я заглушава“, казва Лорън Ротет от Rottet Studio. „Въпреки че интериорът далеч не е минималистичен, той не е претрупан.“

В салона структурирани мебели в перлени и сапфирени тонове се допълват от полирани маси за кафе, конзоли и роял. Златните акценти завършват пространството, предизвиквайки модерна парижка естетика. Подобни мотиви се виждат и в зоната на бара. „Искахме да създадем среда на класически, вечен лукс, където всяка стая има свое уникално усещане, но е част от по-голямото цяло“, добави Ротет.

За да подобри още повече единственото по рода си изживяване, луксозният небостъргач си партнира с Колин Коуи, лайфстайл съветник и автор, който влиза в ролята на изключителен лайфстайл куратор на сградата и организатор на събития. Коуи залага на подхода с петте сетива – създава настроението в клуба като проектира атмосферата чрез светлини, които се адаптират със залеза, музика, която се увеличава с темпото с напредването на деня и редуване на персонализирани сезонни аромати.

 

Източник -Снимки от Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.