Домакинствата в САЩ са инсталирали рекорден брой соларни панели тази година

Домакинствата в САЩ са инсталирали рекорден брой соларни панели тази година в опит да намалят сметките си за електроенергия, сочи анализ на BloombergNEF.

Жилищните соларни инсталации ще се увеличат с около 5,6 гигавата през 2022 г., водени от Флорида, Тексас, щатите от Средния Запад и Калифорния, сочи доклад на BNEF от понеделник.

По-високите сметки за електричество и удължаването на данъчните кредити в Закона за намаляване на инфлацията захранват завръщането на използването на слънчева енергия в жилищните сгради. Потребителите сами си изграждат източници на електричество в търсене на по-чиста енергия и в опит да намалят зависимостта си от преносните мрежи, които стават все по-уязвими на прекъсвания на тока заради екстремни метеорологични условия, горски пожари и суша.

„Въпреки предизвикателствата във веригите на доставка и по-високите разходи 2022 г. ще бъде абсолютно рекордна година за соларната енергия по жилищните сгради в САЩ“, казва анализаторът на BNEF Пол Лезкано.

Домакинствата ще добавят три пъти повече слънчеви инсталации тази година в сравнение с бизнес клиентите и ще продължават да държат лидерството до 2030 г., показват данните на BNEF.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *