„Жана д’Арк“, гастроли и стендъп комедия в Етъра през септември от театъра в Габрово

Драматичният театър в Габрово започна своя 77-и творчески сезон със заявка за още повече възможности за споделяне и приятно прекарани часове в театъра.

Още от 1 септември театърът подновява и своите гастроли, като първата спирка на спекакъла „Вечеря с приятели“ е Лятното кино в Добрич. Този месец спектаклите на театъра ще гостуват в София, Пловдив, Горна Оряховица и Златица. На кои дати и кои са спектаклите може да видите в месечната ни програма.

 

Акцентът в началото на сезона е възстановяването на „Жана д’Арк“ (номинация „ИКАР“ 2016 в категория „Водеща женска роля“ за Гергана Змийчарова). Сътворен по текстове на Шилер, пиесата „Чучулигата“ на Жан Ануи, Керил Чърчил, авторски текстове на актьорите и режисьора Петринел Гочев, спектакълът се завръща мощно с обновен актьорски състав – Гергана Змийчарова, Ивайло Драгиев, Димо Димов, Адриана Димова, Петко Койчев, Надежда Петкова, Светослав Славчев, Виолина Доцева, Петър Рангелов, Любомира Башева.

Първото представление на „Жана д’Арк“ ще бъде на 8 септември от 19:00 часа. Спектакълът разглежда контраста между света на властта и силата и света на момичето Жана, което със своята обаятелност и упование в Бог повежда армията в битка. С ярки образи и запомнящи се картини представлението разглежда темата за светостта и нейното място в света през вековете до днес.

 

Стендъп комедията „Хомеопатия за душата“ на Димитър Иванов-Капитана ще бъде представена на откритата сцена на РЕМО „Етър“ на 17 септември от 19:00 часа.

На 13 септември от 19:00 часа в театъра гостува документалната комедия на Николай Гундеров „Завещанието на Марко Тотев“. Със своя неповторим стил и хумор Николай Гундеров се заема с превърналото се в емблема за неуспеха име на Марко Тотев и няма да ви остави безразлични към живота и начинанията му.

На 30 септември отново от 19:00 часа Русенският драматичен театър ще представи спектакъла си „Образцов дом №6“. Авторският спектакъл на Орлин Дяков е друга комедия, развиваща се в дома на едно семейство, в което всеки е изявена личност, а влюбеният ще трябва да поиска ръката на момичето от баща ѝ, като премине през срещата си с всички останали. В спектакъла участват Мая Бежанска, Филип Аврамов, Татяна Цветкова, Йовко Кънев, Ивайло Драганов и Катерина Борисова.

С началото на септември започва и подготовка на издание на Международен театрален фестивал на комедийния и сатиричния спектакъл – Габрово 2023. Събитието ще се състои между 2 и 7 април догодина. Екипът на театъра ще селектира низ от родни заглавия и ще ги вплете в програмата си с подбрани спектакли от чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *