Зорница Иларионова с високо признание от Италия

Гала на лауреатите и връчване на наградите на победителите от Международния конкурс за цигулка, пиано и оперно пеене „Мимас“ – Прочида, Италия, се състоя в края на август. Събието се проведе на остров Прочида – културната столица на Италия. Красивият откриващ концерт с изпълнения на лауреатите се разпродаде седмица преди датата, а Зорница Иларионова се представи съвместно с пианистката Мартина Табакова. В конкуренция с изпълнители от цял свят цигуларката получи първа награда в категория „Professional“ при цигуларите при провеждането на конкурса през юни т.г.

Престижната международна награда й предоставя възможност за концерти през следващата година в Италия и Испания, участия на международния фестивал „Мимас“, както и контакти с изявени световни изпълнители. Пътуването й до Италия беше подкрепено от международното адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“. На гала церемонията присъстваха  Лучиано Руотоло – артистичен директор на Мимас фестивал и основател на NOMEA, Алесандро Стакини – главен изпълнителен директор на HC Welth и почетен президент на Мимас фестивал, Дино Амброзино – кмет на остров Прочида, Микеле Абсенте дел Лечезе – съветник на остров Прочида, Рино д’Орио – мениджър на Панаира на книгата в Прочида, Ромина Касучи – артистичен директор на фестивала „Мимас“, Пиеро Пизани – управител на AMP Pisani, и много други.

В България Зорница се завърна с медальон и диплома за най-високо отличие в нейната категория. Септември е натоварен за нея с поредицата от концерти „SymphoNY Way“ с джаз певеца Васил Петров, където е специален гост солист. На 16 септември ще концертират в Благоевград, в зала „Яворов“, на 17 септември – в Разлог, на открита сцена. А на 18 септември в София Зорница ще участва в спектакъла „Вивалди завинаги“ със Симфониета Враца и маестро Максим Ешкенази в Парк-театър „Борисова градина“, научи ДУМА от Маргарита Тошева, артистичен и събитиен мениджър.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *