Искра Михайлова:Излизането на битовите потребители на свободния пазар от 2023 г. не бива да се случва

/КРОСС/ Бъдещето на „Марица-изток“ продължава да бъде неясно. Това, което се случва в момента в национален, а европейски и световен план, показва необходимостта от въглищни мощности и че те са един от вариантите за енергийна независимост. Това каза Искра Михайлова от „Възраждане“ в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Поетите ангажименти за Зелената сделка от страна на България са само на документи, които не са минали през НС. Предстои в следващия парламент да бъде взето решение дали въглищните мощности ще бъдат съкратени или не, посочи Михайлова. „Ние смятаме, че 48-то НС трябва да събере такъв състав, който да може да защити енергийната независимост на България и да запази минно-енергийния комплекс и във въглищната му част. Това ни прави абсолютно независими. Имаме това решение в ръцете си и дори кризите, които има в Европа в момента, ни дава възможността да предговорим поетите ангажименти така, че да бъдат спрямо българския национален интерес“, смята тя.

Излизането на битовите потребители на свободния пазар от 2023 г. според нея не бива да се случва.

„Възраждане“ не е проруска и няма зависимости, заяви Михайлова.

Решенията на България за газа трябва да бъдат не политически, а рационални и икономически, съобразени с интересите на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *